I går, tisdag, visade Elon Musk upp nya bilder på startraketen vid namn ”Super Heavy Booster” som ska lyfta rymdraketen Starship.

ANNONS

Startraketen kallas ”Super Heavy Booster” och är över 70 meter hög. Rymdskeppet Starship är 50 meter hög, byggd helt i rostfritt stål och liknar den modell som Musk visade upp 2019. Tillsammans kommer startraketen och rymdskeppet alltså stå cirka 120 meter högt. 

Elon Musk lade upp flera foton på startraketen på Twitter. Bland annat lade han upp en bild på sig själv med sin son.

elon musk
Elon Musk tillsammans med sin son, och Super Heavy Booster i bakgrunden. (Foto: Elon Musk, Twitter)
Super Heavy Booster. (Foto: Elon Musk, Twitter)
spacex
Toppen på Super Heavy Booster. (Foto: Elon Musk, Twitter)

Krävs godkännande innan resan

SpaceX har arbetat hårt med att förbereda Starship för sin första rymdresa. Det enda som kvarstår nu är att testköra och nå omloppsbanan vilket kräver ett godkännande från USA:s Federal Aviation Administration.  

På längre sikt ska Starship kunna resa människor till månen och även Mars. Planen är att fungera som vilket kommersiellt flygbolag som helst, men med korta och smidiga turer upp till rymden. 

Än så länge är raketerna bara delvis återanvändbara, vilket Musk säger inte är bra nog och att man nu arbetar för att göra de helt miljövänliga.

Konkurenterna hann före

Konkurrenterna Jeff Bezos och Richard Branson har redan tagit sig en tur upp till rymden, Bezos med sitt Blue Origin och Branson med Virgin Galactic.

Musks rymdsaga har varit något mer komplicerad. I mars tidigare i år exploderade Starship efter en testlandning, men Teslas vd var ändå nöjd och som tur var skadades inga människor.

ANNONS
ANNONS

Nu återstår att se hur det blir med SpaceX ambitiösa rymdplaner.

Läs hela artikeln på CNBC.

Läs mer: Teslas spökbil har fått över en miljon förbokningar – Dagens PS