Teslas ”spökbil” Cybertruck fortsätter att ge avtryck. Fler och fler förbokar bilen som ingen vet hur den kommer att se ut – än.

ANNONS

Cybertruck ser mer och mer ut att bli Teslas ”spökbil” och två år efter den första presentationen har den ännu inte börjat tillverkas. Än mindre har den slutgiltiga modellen presenterats. Trots det har Tesla fått in mer än 1,25 miljoner förbokningar av den något speacade modellen. Det ska bli Elon Musk-bolagets första pickup.

100 dollar

För 100 dollar kunde man förbeställa den eldrivna pickupen, som fått världens bilentusiaster att höja på ögonbrynen. Resultatet? Förbeställningarna regnade in.

Men lanseringen har dragit ut på tiden och Tesla måste designa om skapelsen för att kunna registrera den. Dessutom har bland annat Model Y kommit i vägen, vilket nästan gjort Cybertruck till en ”spökbil”, mycket på grund av att varken produktionsstart eller slutgiltigt utseende är satt ännu.

För ett år sedan meddelades att pickupen inte kommer att säljas i Europa. Vi det tillfället hade en kvarts miljon förbeställningar gjorts och sedan dess har men en 1 000 000 nya förbokningar gjorts.  Bara under förra veckan gjordes 17 000 beställningar

April

Tesla lovade att visa upp den ”nya” Cybertrucken i april och att produktionen skulle komma i gång i Teslas Texas-fabrik under hösten. Fabriken har fullt upp med att tillverka Model Y.

Muskbolaget har dragit in en bra bit över en miljard kronor på förbokningarna. Om samtliga bokningar leder till köp kommer superbilsjätten få intäkter på cirka 65 miljarder kronor.

ANNONS
ANNONS

Även konkurrenten Ford har släppt förbeställningar på sin F-150 Lightning, som på bara några månader fått in över 120 000 bokningar.

Läs mer: Här är Elon Musks senaste skapelse