Apple Watch Series 8 kommer enligt rykte att kunna mäta kroppstemperatur. Du får inga gradantal av din klocka, utan uppmaning att ta tempen eller gå till doktorn.

ANNONS

Ett rykte säger att nästa generation Apple Watch har en kroppstemperatursensor. Den kan ha koll på din temp, och larma om du får feber, enligt The Verge. Det handlar alltså inte om att ge exakt gradantal, om man ska tro spekulationerna. I stället kommer klockan att säga till dig att kontakta läkare eller ta febern.

Rykte sedan ett år

The Verge citerar Bloombergs Mark Gurman, som säger att ryktena om temperaturmätare florerat i över ett år. Om temperatursensorn klarar testerna är det troligt att denr finns i Apple Watch Series 8 och den lite tuffare smartklockan för extremsportare. Han tror inte att den installeras i den kommande Apple Watch SE.

Fertilitetsspårare

Det har tidigare rapporterats om en temperatursensor som också kan användas av kvinnor för att hålla koll på fertilitetscykeln. Där visar förändringar i temperatur ägglossning, och därmed större chans att bli gravid. I den senaste rapporten nämner Gurman bara feber, så det är oklart om Apple planerar att lägga till en funktion för fertilitetsspårning.

Inga större ändringar

Några större förändringar förutom temperatursensorn tror inte Gurman på, enligt The Verge. Däremot antyder han att de dyrare modellerna får en förbättrad display. Inte heller processorn uppgraderas för årets modell, utan får samma prestanda som chippen i serierna 6 och 7.

Läs även: Ryssar letar piratkopior – byter till Linux [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Läs även: Facebook utmanar Apple med smartwatch [Dagens PS]