Dagens PS

Apple satsar på egna podcasts – avtal med Futuro Studios

Apple satsar på egna podcasts – avtal med Futuro Studios
Apple har tidigare gjort tv av podcast, som The Shrink Next Door. Här är Cornell Womack, Casey Wilson, Paul Rudd, Will Ferrell och Kathryn Hahn på premiären i oktober 2021. Foto: TT
Mia Jacobs
Mia Jacobs
Uppdaterad: 12 aug. 2022Publicerad: 12 aug. 2022

Apple ökar tempot i satsningen på egna podcasts. Ett avtal med Pulitzerpris-vinnande Futuro Studios är klart, och förhoppningen är att materialet kan bli filmer till Apple TV+.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Apple vill ha mer eget material till sina podcasts, och i förlängningen göra om till filmer eller tv-serier till Apple TV+. Ett avtal med Futuro Studios (som fått Pulitzer-pris för Suave, en serie om ungdomar som döms till livstids fängelse) är redan klart, enligt Bloomberg.

Enligt avtalet finansierar Apple utveckling och produktion av podcasts, och i utbyte får man första tjing på att göra film eller serier av historierna.

Fler avtal kommer

Bolaget diskuterar också avtal med flera andra podcast-producenter, uppger Bloomberg. Målet är förstås att få fler egna podcasts i appen. Företaget har tidigare offentliggjort samarbeten med At Will Media, Campside Media, Jigsaw Productions och Pinapple Street Studios.

Apple TV finansierar satsningen

Satsningen betalas inte av podcast-delen, utan av tv-delen. Anledningen till att podcast-delen inte finansierar satsningar är att man vill fortsätta att uppfattas som en neutral plattform, uppger Bloomberg.

Apple TV+ har tidigare gjort film av podcasts, till exempel The Shrink Next Door och WeCrashed.

Välkommet i branschen

ANNONS

Än så länge ligger företaget efter i podcast-investeringar. Amazon och Spotify har var för sig lagt mer än 1 miljard dollar (drygt 10 miljarder kronor) på att köpa företag och innehåll.

Enligt Bloomberg är Apples kliv in i sektorn välkommet för podcast-producenter. När de andra jättarna minskar på investeringarna ger det förstås eko i branschen, så nya pengar är välkomna.

Läs även: Acast köper databas för 283 miljoner – aktien rusar 

Läs även: Sverige är poddarnas förlovade land 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS