Dagens PS

Apple: iOS 16 och rekord för Iphone 14 Pro Max

Iphone-kontrakt till kinesiska Luxshare – aktien rusar
Foxconns konkurrens Luxshare får kontrakt för produktion av lyxmodellen Iphone Pro Max. Foto: Apple
Mia Jacobs
Mia Jacobs
Uppdaterad: 13 sep. 2022Publicerad: 13 sep. 2022

Apple släpper iOS 16, och rapporterar att nya Iphone 14 Pro Max säljer mer än sin föregångare under samma period. Börsen svarar med det största skuttet för Apple sedan i våras.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

När Apple avslöjar att förbeställningarna på nya Iphone 14 Pro Max gör den till den mest sålda modellen någonsin tar aktien ett skutt, och det ordentligt. Bloomberg rapporterar en ökning på 3,9 procent, den största sedan 27 maj.

“Data över förbeställningar visar att Iphone 14 Pro Max är den bäst säljande modellen, och att den säljer bättre än Iphone 13 Pro Max under samma tidsperiod hittills”, säger Christine Wang, analytiker på KGI Securities enligt Bloomberg.

Investerarna litar på Apple

Vid årets produktsläpp är det Pro och Pro Max-modellerna som får de stora uppgraderingarna, något Dagens PS tidigare rapporterat om.

Apple ligger i toppen på tech-aktieligan hittills i år, och det har att göra med att investerarna litar på att företagets mer än 1 miljard kunder är trogna. Siffrorna för tredje kvartalet blir intressanta för investerarna, och avgörande för aktiekursen. Bara två av 50 analytiker sätter säljrekommendation på Apple-aktier, enligt Bloomberg.

Uppdaterar mjukvara

I går kom företagets mjukvaru-uppdatering för Iphone, iOS 16. Bland nyheterna finns den (efterlängtade…) möjligheten att ta tillbaka meddelanden – om du är snabb. Du har två minuter på dig att ångra skicka, och en kvart om du vill redigera meddelandet i stället, enligt CNBC.

I båda fallen syns det hos mottagaren, så det går inte att låtsas att du aldrig skickade det. Om mottagaren har en äldre version av mjukvaran syns också det ursprungliga meddelandet.

ANNONS

IOS 16 från Iphone 8

En helt ny låsskärm, en uppsjö widgets och möjlighet att ändra typsnitt, färger och bakgrund är bara början. Du kan också lägga till kalendern, eller varför inte vädret? En sak som det nog tar en stund att vänja sig vid är att notiserna nu kommer nedtill på skärmen.

IOS 16 går att installera på Iphone 8 och senare, alltså på telefonmodeller från 2017 och framåt.

Läs även: Airpods Pro och Apple Watch Ultra – se bilderna 

Läs även: Så optimerar du hälsoappen i din Iphone 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS