Nu kommer en ny generation Airpods Pro, och en Apple Watch Ultra för extremsporterna. Apple släpper nytt, och innovationerna haglar.

ANNONS

AirPods Pro i senaste upplagan har ännu bättre brusreducering och nya, smartare funktioner.

Andra generationens Airpods Pro är Apples mest avancerade hittills – som vanligt. Det nya H2-chippet gör att ljudkvaliteten förbättras jämfört med tidigare upplaga, och även den aktiva brusreduceringen och transparensen är bättre.

Airpods Pro och Apple Watch Ultra – se bilderna
Till Airpods Pros andra generation finns extra små örontoppar som passar fler användare. Foto: Apple

Airpods med touchkontroll

Bäst av allt: touchkontroll på skaftet gör att man styr uppspelning och volym. Batteritiden är också den bättre, och laddningsetuiet har nytt utseende. Örontopparna finns numera i extra liten storlek också.

Airpods Pro och Apple Watch Ultra – se bilderna
Laddningsetuiet till nya Airpods Pro, med emojigravyr. Foto: Apple

Apple presenterar också nya Watch-modeller. Series 8 och SE är basmodellerna för budgetplånboken. Batteritiden är 18 timmar, och man bygger vidare på hälso- och säkerhetsfunktionerna. Där finns EKG-app, falldetektering, funktioner för temperaturläsning och beräkning av ägglossning.

Airpods Pro och Apple Watch Ultra – se bilderna
Apple Watch SE kostar 3 395 kronor och går att beställa redan i dag. Foto: Apple

Ultra för extremidrott

Träningsappen har förbättrats, och både Series 9 och SE har anpassningsbara urtavlor. Helt nya funktioner är historik för förmaksflimmer, och en läkemedelsapp. Priset ligger på 3 395 kronor, och klockorna går att beställa från och med i dag. I butik finns de från 16 september.

Airpods Pro och Apple Watch Ultra – se bilderna
Apple Watch Ultra finns med tre armband: Trail Loop, Alpine Loop och Ocean Band. Foto: Apple

Apple Watch Ultra, speciellt framtagen för extremsport, har en 49 millimeter stor boett i titan. Safirglas skyddar Apples största och ljusstarkaste Watch-display hittills. Batteritiden är på 36 timmar, men med det nya strömsparläget kan man utöka det till upp till 60 timmar.

Tre nya armband

Tre inbyggda mikrofoner gör ljudkvaliteten bra i alla förhållanden. Den nya aktiveringsknappen går att anpassa för att få direkt åtkomst till olika funktioner.

ANNONS
ANNONS

Urtavlan har inbyggd kompass, och Apple Watch Ultra kommer med tre nya armband: Trail Loop, Alpine Loop och Ocean Band. Den finns i butik från 23 september, men går att beställa från och med i dag. Priset? 10 995 kronor.

Läs även: Så optimerar du hälsoappen i din Iphone [Dagens PS]

Läs även: Apple: Dynamiskt fönster störst nyhet på Iphone 14 Pro [Dagens PS]