Villaägare i Sverige blir mer rika för varje dag som går. I en kommun utanför Stockholm tjänar villaägarna 2 000 kronor per dag på sitt boende.

Det har aldrig lönat sig så mycket som under pandemin att vara villaägare i Sverige. Detta sett ur perspektivet att villapriserna stuckit i väg utan motstycke under krisen.

Under det senaste året har priserna på villor i Sverige ökat i snitt med hela 21 procent. I pengar räknat innebär det en prisökning på drygt en miljon kronor, konstaterar Svensk Mäklarstatistik.

På fem år utmärker sig Blekinge med de största prisökningarna på villor i landet, upp 59 procent.

Det är ingen tvekan om att villaägare i Sverige blir mer rika för varje dag som går.

Stockholms län och Lidingö i topp

Stockholms län toppar prisrallyt i kronor med en genomsnittlig prisökning på 1 675 541 kronor, skriver Affärsvärlden på nätet och berättar att priskurvan på villor i Västernorrland inte ser lika ljus ut.

Tvärtom har Västernorrland haft den sämsta utvecklingen av villapriserna under perioden.

På listan över starkaste villapriserna i kommuner hamnar Ydre i Östergötland i topp med en prisuppgång på 154 procent, men räknat i kronor så dominerar Stockholmskommuner, framgår det på AFV.

Och Lidingö är det mest slående exemplet på det.

”Att villaägare på Lidingö har en femårig ökning på 3,7 miljoner innebär slarvigt sagt att de tjänar 2000 kronor om dagen på sitt boende”, säger Johan Engström, vd för Fastighetsbyrån, i artikeln.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Överskott på bostadsrätter – men inte på villor [DagensPS.se] »

Läs vidare: Här har villorna gått upp 220 procent i pris [DagensPS.se] »

Läs också: Galna villarallyt – priset ökar minst 30 procent [DagensPS.se] »