Villamarknaden i Storgöteborg är förstås också glödhet. Sedan 2005 har villapriserna rusat med omkring 220 procent, enligt nya siffror.

ANNONS

Svensk Mäklarstatistik konstaterar att villapriserna i Storgöteborg ökat med runt 220 procent bara sedan 2005, skriver Göteborgs-Posten.

Samtidigt visar statistik från Hemnet, som tidningen hänvisar till, att villapriserna i Västra Götaland i snitt går upp tio procent från utgångspriset och att det endast tar 18 dagar i snitt från det att annonsen lagts ut och villan är såld.

Hitta billig villa inte lätt

I artikeln framgår det vidare att det inte är helt enkelt att hitta ett hus i dag i regionen som kostar mindre än fyra miljoner kronor.

GP har emellertid lyckats nosa upp tio hus som har lägre prislapp än fyra miljoner. Dock med reservation för att priserna alltså i snitt brukar stiga tio procent, sett till utgångspris och slutpris.

Dyrast på listan, under fyra miljoner, är en villa på Vrångö i Göteborgs södra skärgård, den har ett pris på 3 950 000 kronor. Just nu alltså. Slutpriset torde hamna på över fyra miljoner.

Billigast på 10-listan är ett hus i Alingsås, som har en prislapp på 875 000 kronor. Det är det gamla missionshuset i byn som är till salu.

ANNONS
ANNONS

Läs mer på GP.se.

Läs även: Galna villarallyt – priset ökar minst 30 procent [DagensPS.se] »