Storbritannien är det hetaste resmålet enligt en ny rapport. Bokningarna har ökat sedan landet slopat sina covidrestriktioner.

ANNONS

Glöm Spanien, nu är det Storbritannien som gäller. I alla fall om man ska tro en ny rapport från Mastercard Economics Institute som visar resetrenderna i år.

Storbritannien hetaste resmålet

Sedan mars är det Storbritannien som har hoppat framför Spanien som det hetaste resmålet för europeiska resenärer, skriver Bloomberg.

Det kommer delvis som ett resultat av att reserestriktionerna i landet slopades efter 2 år som inkluderade dyra covid-tester och karantänsregler. Ett bevis för att människor helt enkelt vill kunna resa fritt.

Så snart regelverken försvann så ökade flygresorna till Storbritannien – från 59 procent under 2019 års nivåer – till 40 procent över innan covid startade, på cirka sex veckor, visar rapporten. Förutom Europa så strömmar resenärer även från Mellanöstern och Afrika till Storbritannien mer än något annat land.

Att 2022 är året då vi reser igen råder det ingen tvekan om.

”Om flygbokningarna fortsätter i sin nuvarande takt kommer uppskattningsvis 1,5 miljarder fler passagerare globalt att flyga 2022 jämfört med förra året”, står det i rapporten.

Europa ser den största bokningen

Europa kommer att se den största ökningen, med 550 miljoner fler flyg som förväntas bokas i år jämfört med förra året.

ANNONS
ANNONS

Samtidigt kan vi räkna med dyrare flygresor inom Europa i sommar. Det är den höga efterfrågan på semesterresor som höjer flygpriset.

Inflationen och det faktum att många människor får allt mindre i plånboken gör det vidare osäkert hur mycket de kommer lägga på saker som resor.

Läs även: Uber vill skapa en superapp för resor [Dagens PS]