På onsdagen meddelade Uber att de i år lägger till tåg, bussar, hyrbilar och flygplan i sin app i Storbritannien. 

ANNONS

Uber går vidare med sin plan att skapa en superapp för resor och meddelar att de i år kommer lägga till bussar, tåg, hyrbilar och flygplan i sin app i Storbritannien. Det är en del i ett pilotförsök som, om det går bra, kan expandera till fler länder, det rapporterar CNBC.

Uber kommer inte själv erbjuda dessa resealternativ men användare kommer kunna boka dem via appen. Bolaget kommer ta ut en andel på varje bokning och ska de närmaste månaderna presentera olika partnerföretag.

Största marknaden utanför USA

Enligt Uber kommer integrationen i appen öka användandet i Storbritannien, som är bolagets största marknad utanför USA. I Storbritannien finns även andra appar, som Bolt och Free Now.

”Du har kunnat boka åkturer, cyklar, båttjänster och skotrar på Uber-appen i ett antal år, så att lägga till tåg och bussar är en naturlig utveckling”, sade Ubers chef i Storbritannien, Jamie Heywood, i ett uttalande, skriver CNBC.

Han sade vidare att Uber även i framtiden planerar att införliva hotell, genom att integrera ledande partners i Uber-appen ska en sömlös dörr-till-dörr-reseupplevelse skapas.

Pandemin saktade ned utvecklingen

Den 26 mars säkrade Uber en 30 månaders licens för fortsatt verksamhet i London, det var slutet på en utdragen strid med stadens myndigheter om huruvida appen är korrekt och passar. Företaget ligger dock efter i skapandet av sin superapp, redan 2018 sade Ubers vd Dara Khosrowshahi att han ville lägga till fler transportmöjligheter i appen.

”Det är rimligt att säga att covid gjorde det lite svårt för oss att utvecklas så snabbt som vi skulle vilja,” sade Jamie Heywood till Financial Times i går.

ANNONS
ANNONS

I marknadens förhandel (pre.market) på onsdagen sjönk Ubers aktiekurs med 1,6 procent till 34,40 dollar, cirka 325,20 kronor.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Europas snabbast växande bolag – flera svenska ägare [Dagens PS]