Både män och kvinnor tycker att en ordnad ekonomi är centralt för en lyckad relation. Frågor som kreditkortsskulder, slöseri, onödiga privatlån och nyttjad kredit är avtändande knäckfrågor, visar en undersökning.

ANNONS

Det finansiella humöret avgör om dejten blir något mer än en engångshändelse. Det visar en ny undersökning som Western and Southern Financial Group gjort, där man sammanställt svaren från 1000 gifta amerikaner gällande vilka frågor som får en relation att bära eller brista.

MISSA INTE. Saab tjänar 170 miljoner när försvaret rustar upp [Dagens PS]

Kredit är osexigt

Frågor om privatlån, kreditkortsskulder, brist på finansiell kompetens toppar listan över knäckfrågor när det gäller långsiktighet i en relation.

Det skriver affärstidningen Fortune i en artikel.

”Om du nyligen köpte en bil, kläder eller en semester på kredit, så kan du sabotera dina chanser på att hitta kärleken”  skriver man.

ANNONS
ANNONS

Enligt rapporten är personlig skuldsättning den största finansiella avtändande faktorn för både män och kvinnor.

Yngre mer förlåtande

Särskilt för babyboomgenerationen, dvs de födda 1955 till 1964, och Gen X som föddes från 1965 till 1980, är det extra känsligt med skulder.

Millienials och Gen Z, som är de födda melaln 1981 och 2004, är mer förlåtande när det gäller lån. Och det kanske inte är så konstigt eftersom de yngre generationerna tenderar att ta större och fler lån än sina föregående generationer. Samtidigt har levnadskostnaderna (och studier åtminstone i USA) blivit dyrare än någonsin.

Meningslöst slösaktig konsumtion var den näst största finansiella avtändande faktorn för kvinnor, medan män ansåg att finansiell okunskap var ett större problem.

Läs mer om dejting:

Lurade kvinna att han var astronaut – dejten kostade 300 000 [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Expert: Inflationen slår hårt mot kärleken: många avstår date [Dagens PS]

Nytt läkemedel mot tidig utlösning [Dagens PS]

Gaslighting – tre tecken på psykopatens knep [Dagens PS]