Drygt 22 miljarder kronor – nytt rekord – är på väg i skatteåterbäring till 2,7 miljoner svenska deklaranter, meddelar Skatteverket.

ANNONS

Skatteverket uppger i ett pressmeddelande att skatteåterbäringen slår nytt rekord, 22,4 miljarder kronor, som 2,7 miljoner personer nu får dela på.

Pengarna betalas ut med start i dag, den 5 april och utbetalningarna pågår till på fredag, den 8 april.

För att få skattepengar nu krävs det att deklarationen är godkänd digitalt senast 30 mars och att inga ändringar gjorts i den förtryckta deklarationsblanketten.

Skatteverket: Anmäl bankkonto

Ett bankkonto dit pengarna kan betalas ut måste också ha anmälts till skattemyndigheten.

Över 115 000 personer har enligt Skatteverket inte anmält bankkonto, vilket gör att det inte sker någon automatisk utdelning till dessa personer som får tillbaka sammanlagt drygt 400 miljoner kronor.

”Det går fortfarande att anmäla konto. Enklast är att göra det på vår webbplats, där finns bra vägledning”, säger Louise Hasslestad, deklarationssamordnare på Skatteverket, och förklarar att det tar cirka en vecka att få pengarna efter att Skatteverket fått kontoupplysningar.

ANNONS
ANNONS

Skatteverket varnar även för bluff-mejl och bluff-sms i samband med utbetalningarna av skatteåterbäringen. Erfarenheten visar att bedragare brukar vara i farten när skattepengar är i omlopp.

Läs även: Leif Östling går till botten med våra skattepengar [Dagens PS]