Dagens PS

Netflix nästa drag – så drabbas du

netflix
Netflix utan reklam kan snart vara ett minne blott (Foto: Pixabay).
Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist
Uppdaterad: 16 okt. 2023Publicerad: 16 okt. 2023

I våras införde Netflix en avgift för att stoppa användare från att dela lösenord med varandra. Nu är en ny förändring på gång.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Under året har Netflix successivt infört en avgift för att stoppa användare från att dela konton och lösenord med varandra. Detta har Dagens PS kunnat rapportera om flera gånger.

Ett sviktande antal prenumeranter låg bakom beslutet.

Men nu har den nya avgiften börjat att ge effekt. Antalet prenumeranter har stadigt ökat och under det tredje kvartalet tillkom 6 miljoner nya användare världen över.

Läs mer: Jakt på lösenordsdelare lyfter Netflix: Högre vinst

Samtidigt är Netflix, liksom många andra streamingjättar, drabbat av Hollywood-strejken, som pågått sedan i maj. Detta har inneburit att storserier som “Stranger Things” försenats.

Netflix har trots det klarat sig bra, i jämförelse med andra streamingbolag, då företaget inte är helt beroende av Hollywood.

Bolaget hoppas nu kunna dra in mer pengar genom reklam och annonser. Många nya prenumeranter väljer streamingtjänstens lite billigare, reklamfinansierade prenumerationen, och förhoppningen är att ännu fler ska välja den.

Därför planerar streamingjätten att höja priset på de reklamfria prenumerationerna. Har du en sådan? Då kan du räkna med att den snart blir dyrare.

ANNONS

Läs även: Kunderna överger Netflix – vill spara pengar

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist

Reporter på Dagens PS med fokus på ekonomi.

Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist

Reporter på Dagens PS med fokus på ekonomi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS