Dagens PS

Netflix inför ny avgift – så drabbas du

Netflix
Snart får du inte dela Netflix-konto med mamma längre. (Foto: Elise Amendola/AP)
Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist
Uppdaterad: 26 jan. 2023Publicerad: 25 jan. 2023

Delar du ditt Netflix-konto med din mamma, bror eller pojkvän? Då kan du snart behöva betala en extra kostnad. Netflix planerar nämligen att ta betalt för att du delar lösenord med någon du inte bor med. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Många Netflix-användare världen över låter nära och kära använda deras konto för att se på filmer och serier. Hittills har det varit gratis att dela med sig av sina inloggningsuppgifter och lösenord – men snart införs en extra avgift.

Anledningen är att Netflix sett ett stort tapp i antalet prenumerationer – bara under det första kvartalet 2022 förlorade streamingtjänsten 200 000 användare. Det vill man nu råda bot på.

Börjar gälla om 10 veckor

Under tisdagen skrev Netflix därför ett brev till sina delägare där man presenterade de kommande planerna: det ska kosta att dela med sig av sitt lösenord till personer som man inte delar hushåll med.

Redan om tio veckor, i slutet av mars, kommer avgiften att börja gälla. Det rapporterar Insider.

Enligt Netflix påverkas över 100 miljoner användare när många åker snålskjuts på andras betalkonton. De skriver att detta “förhindrar vår långsiktiga ambition att investera i och utveckla Netflix”.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

“Förvirrande”

Avgiften har redan börjat att gälla i Costa Rica, Chile och Peru. Där betalar man mellan 2-3 dollar, 20-30 kronor, för en extra användare som bor utanför det egna hushållet.

Enligt en av Netflix’s aktieägare har flera användare i Latinamerika valt att avsluta sina prenumerationer sedan avgiften infördes. Samtidigt rapporterar användare i Peru att den nya policyn som införts är “förvirrande”.

I november kommer Netflix att införa ett billigare abonnemang med reklamavbrott, som kommer att kosta runt 70 kronor. En prenumeration kostar idag mellan 99 och 179 kronor i månaden.

Läs även: Teve har blivit tråkigt igen – ”Netflix guldålder över”

ANNONS
ANNONS
Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist

Reporter på Dagens PS med fokus på ekonomi.

Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist

Reporter på Dagens PS med fokus på ekonomi.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS