Varmkorv på Ikea kostar fem kronor, och så har det alltid varit. I alla fall sedan 1995. Nu meddelar företaget att man höjer priset med två kronor. Orsak? Man vill att korv med kött ska vara dyrare än vegetarisk.

ANNONS

På Ikea har man kunnat få en kokt med bröd för en femma i snart 30 år. Nu är det slut med det. Och det är inte inflation och höjda livsmedelspriser som är anledning till prishöjningen.

”Nej, det här beslutet har inte med det att göra”, säger Ikea Sveriges pressansvarige, Mattias Hennius, enligt SvD som citerar TT.

”Vi har gjort två saker, höjt priset på den vanliga korven med bröd men sänkt priset på den växtbaserade korven”, fortsätter han.

Ikea sänker vegetarisk korvpris

Prishöjningen för korv med kött gäller från den 15 september. Samtidigt sänker Ikea priset på den växtbaserade korven, från tio kronor till fem. Hennius får frågan om vad han tror att kunderna tänker om de ändrade korvpriserna.

”Jag kan tänka mig att det kan väcka känslor, men vi hoppas på en positiv reaktion i det långa loppet”, säger han till TT.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Ikea lanserar djärv möbelkollektion med Swedish House Mafia [Dagens PS]

Läs även: Chocken i Ingvar Kamprads testamente [Dagens PS]