Dagens PS

Ikea lanserar djärv möbelkollektion med Swedish House Mafia

Ikea
Tanken är att "Obegränsad" ska främja kreativt skapande. (Bild: Ikea)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 12 sep. 2022Publicerad: 12 sep. 2022

Den 30 september lanseras “Obegränsad”, ett unikt samarbete mellan möbeljätten Ikea och succégruppen Swedish House Mafia. En djärv samling möbler som syftar till att tillgängliggöra musikskapande och kreativitet, skriver Bloomberg.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Obegränsad” är möbelkollektionen som ska ta musikstudion hem till dig till ett överkomligt pris. Bakom satsningen står den världsberömda trion Swedish House Mafia, “Axwell” Axel Christofer Hedfors, Steve Angello och Sebastian Ingrosso som med kollektionen vänder sig till såväl blivande musiker som inbitna DJ:s.

“Vi ville förenkla processen för människor att skapa musik. Förhoppningsvis inspirerar och gör vår kollektion det möjligt för fler människor att bli mer kreativa hemma och det behöver inte begränsas till enbart musikskapande, den kan bli så mycket mer”, säger Swedish House Mafia i ett pressmeddelande.

Ikea

“Obegränsad” är en prisvärd kollektion med tyngdpunkt på svart och minimalistisk design. (Bild: Ikea)

Ikea

I kollektionen ingår en stilren skivspelare för 1495 kronor. (Bild: Ikea)

Vuxit upp med Ikea

Att möbelprojektet sker i samarbete med just Ikea grundar sig på gruppens positiva erfarenheter av Ikea som varumärke. Precis som många andra har gruppen vuxit upp med  möbeljätten, och värdesätter deras förmåga att göra saker tillgängliga för många människor.

En möjlighet som kan göra stor skillnad för musiker och kreatörer i vardande, som har begränsad budget men ändå vill bygga en hemmastudio.

ANNONS

Senaste nytt

Startpaket för blivande DJ:s

ANNONS

“Obegränsad” är därför att betrakta som ett slags startpaket som rymmer allt från arbetsbelysning, skrivbord, bärbara stativ och en skivspelare för 160 dollar, motsvarande 1495 kronor, skriver Bloomberg. 

Som blivande DJ:s eller musikproducent kommer du troligen även att uppskatta hyllan i serien som enligt ett pressmeddelande är en remake på hyllan “Kallax”, men i  sitt nya utformande bjuder på extra utrymme för förstärkare.

Kanske gläds du även lite extra åt filtar och tofflor, som även de är en del av kollektionen, tillsammans med dova och svarta toner.

Ikea

Obegränsade möjligheter att mixa och matcha. (Bild: Ikea)

Enkel, djärv och svart

Enligt gruppen själva är det framförallt en minimalistisk kollektion som med små medel är både “enkel och djärv.” I likhet med Ikeas andra kollektioner är det också en samling möbler som kan mixas och matchas i det oändliga. Även för icke-musiker.

“Om du tar någon del av samlingen och placerar den i en annan miljö, kommer den att sticka ut”, säger Steve Angello till Bloomberg.

“Obegränsad” kommer att börja säljas den 30 september klockan 10.00 i Ikeas svenska varuhus och online efter klockan 12.00.

ANNONS

Läs även: Ikea lanserar nya luftvärmepumpar

Läs även: Chocken i Ingvar Kamprads testamente

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS