Dagens PS

Friade Saabs ägare Victor Muller inför rätta igen

Saabs tidigare ägare
Saabs tidigare ägare
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 01 dec. 2017Publicerad: 01 dec. 2017

Åklagaren tror på fällande dom i hovrätten.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Chefsåklagare Olof Sahlgren har endast överklagat ett par delar från den tidigare rättsprocessen, men det handlar fortfarande om grova ekobrott och i hovrätten – där målet i dag startar på nytt – tänker han presentera ny bevisning och nya vittnen, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.

“Vi vill väl ytterligare förbättra bevisningen och därför gjorde vi bedömningen att vi skulle åberopa de här ytterligare förhören. De här personerna har varit inblandade i konkursutredningen och de har kunskaper som vi anser är viktigt att hovrätten får ta del av”, säger Olof Sahlgren till Ekot.

De inblandade, som alltså friades av tingsrätten, vilket DagensPS så klart uppmärksammade, nekar till brott, däribland den tidigare ägaren Victor Muller, som är misstänkt för grovt svindleri.

Mullers advokat Hans Strandberg ser däremot inte att något nytt framkommit, som skulle kunna fälla hans klient.

“Jag tycker det var fel att man överklagade domen. Jag tycker det var absolut fel. Domstolen har mycket väl motiverat att det åklagaren menar är svindleri inte är det”, säger han till Ekot och tillägger att han skulle bli förvånad om hovrätten gör en annan bedömning än vad tingsrätten redan gjort.

Ekot konstaterar att det var ett svidande nederlag för Ekobrottsmyndigheten – som utrett Saab-härvan under fem års tid – när tingsrätten tidigare frikände de ekobrottsåtalade topparna på Saab.

Förutom Victor Muller ställs två tidigare revisorer  på Saab nu inför domstol på nytt; de anklagas för att ha undertecknat bolagets årsredovisning på ett felaktigt sätt.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS