De rymliga bostadsrätterna har för första gången ett snittpris på över 100 000 kronor per kvadratmeter och i topp ligger en fyra på Östermalm med ett kvadratmeterpris på drygt 207 000 kronor.

ANNONS

Det här berättar Dagens Industri (obs, betalvägg).

”Det här är sannolikt en effekt av ökad efterfrågan på boyta under pandemin”, säger Erik Holmberg, analytiker på Hemnet, till tidningen.

Enligt Hemnet har priserna på större lägenheter ökat med 11 procent mellan augusti och oktober i år.

Efterfrågan är enorm på stora lägenheter och mest märks det i Stockholm där det rapporteras om en försäljningsökning av större bostadsrätter på nästan 30 procent under den aktuella perioden.

Små lägenheter totalt omkörda

Under samma tid har försäljningen av ettor ”bara” ökat med 13 procent, framgår det.

I Stockholms innerstad ligger kvadratmeterpriset just nu, enligt Di, som hänvisar till Hemnet, på över 100 000 kronor i snitt på treor.

”Det är tydligt att efterfrågan på större lägenheter har ökat de senaste månaderna. Och det är framför allt utvecklingen för dessa större lägenheter som driver den prisuppgång vi sett för bostadsrätter”, säger Erik Holmberg på Hemnet i artikeln.

ANNONS
ANNONS

Östermalm tar täten när det gäller kvadratmeterpris i år. Samtliga bostadsrätter som noteras för högsta kvadratmeterpriserna återfinns på Östermalm, konstaterar Di, och i topp ligger en fyrarummare på Nybrogatan med ett kvadratmeterpris på 207 947 kronor.

Ingen etta finns på topplistan, ettor dominerade däremot topplistorna både 2017 och 2018, enligt Hemnet.

Läs även: Pandemin dämpar intresset för små lägenheter [DagensPS.se] »