Dagens PS

Prischock bland bostäder – nu på "ruskiga nivåer"

Betydligt mycket värre jämfört med de senaste åren
Betydligt mycket värre jämfört med de senaste åren
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 16 mars 2018Publicerad: 16 mars 2018

Betydligt mycket värre jämfört med de senaste åren, konstaterar Di och hänvisar till färska siffror.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Antalet bostadsrätter som antingen prissänkts eller inte kunnat säljas och därför behöver återpubliceras på bostadssajterna fortsätter att ligga på rekordhöga nivåer. Det konstaterar jätten Booli som publicerar första siffror för februari, som citeras av nyhetsbyrån Direkt och Di.se som kallar det för “ruskiga nivåer”.

“Både andelen återpublicerade och prissänkta bostadsrätter är ovanligt höga. Många har satt ett för högt pris, kanske samma som grannen fick får ett år sedan, och har nu fått inse att de inte kommer att få det”, säger Matilda Adelborg, pressansvarig vid Booli, till Nyhetsbyrån Direkt.

Märkligt nog är en trend att utropspriserna i år ligger högre i snitt än i höstas, trots prisnedgångarna. Ett sätt för säljare att parera för de allt glesare budgivningarna, tror Matilda Adelborg. Enligt statistiken ligger dock villor kvar på tidigare normalnivåer både när det gäller antalet prissänkningar och återpubliceringar.

Så sent som i veckan rapporterade Dagens PS att senaste siffrorna visar att priserna stagnerade under februari med undantaget Stockholm som, åtminstone tillfälligt, stod för en marginell ökning. Samtidigt tror Nordeas chefsanalytiker Andreas Wallström att det är på tok för tidigt att ropa hej, och varnade för ytterligare nedgångar.

KÄLLA: Varningssignalen: Rabattfesten fortsätter på bostadsrätter  >

LÄS MER: Svag uppryckning på bostadsmarknaden  >

LÄS ÄVEN: Nordea varnar för nya boprisfall  >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS