Uppsägningar, tung börs och rapportsäsong

Uppdaterad: 17 juli 2019Publicerad: 17 juli 2019
businessbriefen-handelsbanken-swedbank
BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen. (Foto: TT/Montage)

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS
ANNONS

Bank-vd:n slår larm: “Kan bli uppsägningar”
“Arbetet pågår och jag kan inte säga när det blir eller hur många som berörs”, säger Handelsbankens vd Carina Åkerström till Svenska Dagbladet efter morgonens kvartalsrapport.

Sandvik gör sig av med 2.000 anställda
Efterfrågan har svalnat, men ett nytt sparpaket ska ge långsiktigt starka marginaler. Tidigare i år fick 450 anställda sparken, och nu får alltså ytterligare 2.000 lämna sina jobb.

Börsextra: Storbanken faller som en sten
Marknaden är uppenbarligen inte nöjd med siffrorna i morgonens rapportsläpp. Stockholmsbörsen öppnar på minus efter att flera börsjättar redovisat sina delårsresultat på onsdagsmorgonen.

Avknoppning splittrar Sandviks toppar
Sandviks styrelse är splittrad över avknoppningen av det minsta affärsområdet Material Technology, SMT, som tillverkar specialstål.

EU-kommissionen inleder granskning av Amazon
En formell konkurrensutredning öppnas mot Amazon för att avgöra om bolaget använder känslig data på ett sätt som bryter mot konkurrensreglerna.

Streamingsajt tar in 775 miljoner – noteras i dag
Den kinesiska livestreamingplattformen Douyu, som backas upp av Tencent, tar in 775 miljoner dollar i samband med sin notering i USA. Aktien börjar handlas på Nasdaq på onsdagen.

E-sportteamet backas av Drake – tar in 35 miljoner
Drakes e-sportteam 100 Thieves har tagit in 35 miljoner dollar i en ny investeringsrunda. Det Los Angeles-baserade laget sökte endast 25 miljoner dollar men finansieringsrundan övertecknades snabbt.

Fingerprint i pilotprogram med fransk storbank
Fingerprint Cards samarbetar med Giesecke + Devrient Mobile Security för att lansera kontaktlösa biometriska betalkort på marknaden.

Sparkade bank-vd: kallas till polisförhör
Birgitte Bonnesen förhörs i höst av Ekobrottsmyndigheten, EBM, efter de tidigare razziorna mot Swedbank. Det här uppger Expressen och hänvisar till flera källor.

Rapporter

Swedbank under press – sänker utdelningen
Styrelsen har beslutat sig att för ändra utdelningspolicyn, vilket innebär att en mindre del av vinsten kommer att delas ut framöver. Banken har även satt upp flera andra finansiella mål.

Ericsson når inte upp till förväntningarna
Telekomjätten Ericsson redovisar en omsättning som var högre än väntat under andra kvartalet. Rörelseresultatet var bättre än väntat.

Handelsbanken stänger kontor i Polen
Kontoret i Polens huvudstad Warszawa kommer att stängas i samband med att den polska verksamheten avvecklas. Stängningen beror på att effektiviseringsåtgärder inte visat tillfredsställande resultat, anges det i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS