Kronras straffar företag och Gates öppnar upp

Uppdaterad: 25 juni 2019Publicerad: 25 juni 2019
businessbriefen-kronan-bill-gates
BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen. (Foto: TT/Montage)

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS
ANNONS

Storföretagen slår larm: Kronraset skadar oss
Det här uppger nästan hälften av de svenska storföretagen i en ny rapport. Swedbank står bakom den nya rapporten där storföretagen uppger att kronförsvagningen slår mot deras vinster.

Bill Gates erkänner sin största Microsoft-tabbe
Världens näst rikaste man avslöjar i en intervju på riskkapitalbolaget Village Global sitt största misstag med Microsoft.

Analys: Wallenbergs aktie proffsens favorit
”Ta rygg på Wallenberg – aktien ska upp 30 procent”, heter det i Di:s rubrik. Tidningen har kikat närmare på de 43 svenska aktier som sorterar under indexet Stoxx 600 Europe. Här är några av dem och mest poppis bland analytikerna är försvarsmaterielbolaget Saab vars största ägare är Wallenbergs maktbolag Investor.

Chockbeskedet: Metro säger upp alla journalister
Tidningen Metro säger upp alla journalister och satsar framöver på att bara vara digitala. Det uppger vd:n och ägaren Christen Ager-Hanssen.

Vinster minskar för succémärket: “Mellanår”
Vinsten i klockkungen Filip Tysanders klockimperium Daniel Wellington sjunker, visar den färska årsredovisningen för 2018.

Hållbar klädstartup lockar H&M och Kappahl
”Vi ser fram emot att bidra till Renewcells viktiga arbete”, säger Kappahls hållbarhetschef Fredrika Klarén. Renewcells affärsidé är att koka ned kläder för att få fram fräscha fibrer, och bolaget har precis tagit in 50 miljoner i en kapitalrunda.

SBAB sänker bolåneräntorna
Banken har sänkt listräntorna för bolån med 2 till 10 års räntebindningstid med mellan 0,10 och 0,40 procentenheter. SBAB uppger i ett pressmeddelande att upplåningskostnaderna för längre löptider den senaste tiden har minskat vilket har medfört att bolånemarginalerna för längre löptider har ökat.

Snart säljarnas marknad på bostadsfronten?
Fördelen för köparna fortsätter att minska och detta gäller framförallt i storstäderna, visar Fastighetsbyråns senaste mäklarpanel. Fördelen anses vara som minst i Göteborg och man får gå tillbaka till augusti 2017 för att hitta en så liten fördel i samtliga storstäder.

Ny rapport: Sverige får miljardskjuts av arbetskraftsinvandring
Fjolårets rekordstora arbetskraftsinvandring ökade BNP med 34 miljarder kronor och gav skatteintäkter på 12 miljarder, enligt en rapport från Svenskt Näringsliv, rapporterar DI.

ANNONS
ANNONS