”Ta rygg på Wallenberg – aktien ska upp 30 procent”, heter det i Di:s rubrik.

Tidningen har kikat närmare på de 43 svenska aktier som sorterar under indexet Stoxx 600 Europe. Här är några av dem och mest poppis bland analytikerna är försvarsmaterielbolaget Saab vars största ägare är Wallenbergs maktbolag Investor.

Saab-aktien får åtta köprekommendationer, en avvakta-rekommendation och inget säljråd, framgår det och enligt Di – som hänvisar till Bloomberg – ligger analytikernas genomsnittliga riktkurs på 388,6 kronor per aktie, vilket uppges vara drygt 29 procent över vad aktien handlades för i går på eftermiddagen.

När det gäller Saab-aktien förväntas den alltså ha en uppsida på 30 procent.

Dometic är analytikernas andrafavorit på listan. Börspappret har rusat med 74 procent sedan årsskiftet och enligt experterna finns det ytterligare potential i aktien.

Di skriver att ”aktien köpstämplas av tio analytiker medan en rekommenderar avvakta och en sälj. Den genomsnittliga riktkursen ligger på 102,8 kronor per aktie vilket innebär att de ser en potentiell uppsida på 8,3 procent”.

ANNONS
ANNONS

Trea på listan är Husqvarna, som får sju köprekommendationer, en avvakta-rekommendation och ett säljråd, framgår det medan Ica, Castellum och H&M är exempel på aktier som inte åtnjuter aktieproffsens förtroende i någon större utsträckning.

H&M har exempelvis hela 18 säljrekommendationer, tio avvakta-råd och endast fyra köprekommendationer.