Dagens PS

Julian Assange, höjda skatter och flygvarsel

businessbriefen-julian-assange-air-france
BUSINESSBRIEFEN – För dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. (Foto: TT/Montage)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 13 maj 2019Publicerad: 13 maj 2019

BUSINESSBRIEFEN – För dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Förbifarten sladdar: Kostat 280 miljoner extra
Det omtvistade projektet Förbifart Stockholm har fakturerats för mycket av det tidigare kontrakterade byggbolaget. I mars hävdes kontraktet med byggbolaget Lovön Samverkan, LSAB, efter att arbetet med den nya förbifarten blivit kraftigt försenat.

EXTRA: Julian Assange-utredning återupptas
Våldtäktsutredningen mot Wikileaks-grundaren Julian Assange återupptas. Vid en presskonferens strax innan lunch meddelande svenska åklagaren Eva-Marie Persson att man återupptar förundersökningen om våldtäkt.

Göran Persson föreslås som styrelseordförande
Swedbanks valberedning har idag påkallat att styrelsen kallar till extra bolagsstämma för val av ny styrelse. Till styrelseordförande föreslås, som tidigare kommunicerats, Göran Persson.

De goda åren över – skatterna höjs
Om inget händer kommer kommuner och landsting behöva 38 miljarder kronor 2022 jämfört med i dag. Bakgrunden är att högkonjunkturen är slut.

Toppchefen: Fysiska butiken inte död
“Hur framtiden ter sig kan ingen veta. Men att all handel skulle flytta till digitala kanaler och den fysiska butiken skulle dö, det tror jag inte på”, säger Carl Strufve, nordenchef för Grosvenor som äger flera centrum i Sverige.

Kronan faller pladask – köpläge i aktie
“Med en krona på tioårslägsta mot euron blir det allt dyrare att semestra utomlands. Det gynnar veckans aktiecase som dessutom är attraktivt värderat med stark tillväxt, starka kassaflöden och stora dolda värden”, heter det i analysen.

Forskare: Träna mer – undvik att bli sjuk
”Vad gäller förkylningar finns det studier som visar att den som tränar eller är fysiskt aktiv har drygt 20 procent färre luftvägsinfektioner och ungefär tre till fyra färre sjukdagar på 15 veckor”, säger Helene Rundqvist, forskare vid institutionen för cell- och molekylärbiologi på Karolinska institutet, till Svd.

Vd-byte i Doro
Telefontillverkaren Doros vd Robert Puskaric lämnar sin post i dag. Ny vd blir finanschefen Carl-Johan Zetterberg Boudrie som tar över med omedelbart.

ANNONS

Flygjätten säger upp anställda på grund av tågkonkurrens
Franska flygbolaget Air France, som numera ägs av KLM, varslar omkring 500 anställda.

Moderaternas starkaste fäste tar ställning: Public service ska avskaffas
Moderaternas förbund i Stockholm län vill helt lägga ned public service. Under lördagen röstade man igenom ett förslag om att helt lägga ner SR, SVT och UR.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS