Dagens PS

Apple-monster, Nutella-fantaster och jämställdhet

businessbriefen-nutella-apple-mac-pro
BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen. (Foto: TT/Montage)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 04 juni 2019Publicerad: 04 juni 2019

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Monumental dag för Kinnevik”
Kinnevik säljer 11 miljoner av sitt totala innehav på 38 miljoner aktier i Millicom, och det ska ske genom ett publikt erbjudande. Resten av innehavet i telekombolaget ska enligt planen delas ut till Kinneviks aktieägare.

Nutella-fantaster drabbas av strejk
Strejken för högre löner vid världens största Nutella-fabrik har pågått en vecka. Det är vid fabriken i norra Frankrike som arbetarna strejkar för högre löner och följden är enligt facket att flera nyckelingredienser till choklad- och hasselnötskrämen börjar ta slut.

Manliga vd:ar stoppar kvinnliga toppchefer
Enligt Novare Pay, som står bakom studien, har antalet kvinnliga chefer i svenska storbolag inte ökat på flera år. Detta beror enligt uppgift på att manliga chefer stoppar kvinnor från att nå toppen medan kvinnliga vd:ar anstränger sig för att bana väg för fler kvinnor på höga poster.

Svenska bolagets vd drar in en årslön om dagen
Astra Zenecas vd toppar Svenska Dagbladets lista över Sveriges bäst betalda chefer. Han drar in en årslön om dagen.

Apples nya monsterdator – kostar minst 60.000 kr
Vid konferensen WWDC in San José, Kalifornien avtäckte Apple sin nya monsterdator. Mac Pro är en dator för professionella användare, och prislappen blir drygt 60.000 kronor för basmodellen.

Nya beskedet: SAS slutar med taxfree
I ett försök att dra ner på varje flygplans vikt och därmed spara bränsle ska SAS från och med i höst sluta med försäljningen av taxfree ombord.

Wired: Risken med genmodifierade bebisar
En ovanlig mutation gör människor immuna mot HIV, och i ett fall har forskare lyckats transplantera genen till bebisar  – men är det etiskt rätt?

Skräcken: “Great white” tillbaka i USA
Hajskräcken som lamslog USA efter att den klassiska filmen Jaws haft premiär 1975 dog snabbt ut när folk insåg att vithajen inte längre var särskilt vanlig – men nu är den tillbaka.

ANNONS

Polisen mörkar kriminalitet i utsatta förorter
Polisen ser en positiv trend bland de utsatta områdena. Det är märkligt, för antalet med svåra problem ser ut att ha ökat kraftigt de senaste fyra åren, skriver Lotta Engzell-Larsson i Dagens Industris ledare.

Starbreeze sparkar en av fyra – locket på om vilka som lämnar
Den krisdrabbade spelutvecklaren Starbreeze kommer att sparka en fjärdedel av de anställda, och det ska ge besparingar på 3 miljoner kronor per månad, skriver Di Digital.

 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS