Kinneviks vd kommenterar investmentbolagets historiska dumpning, som är dagens största affärsnyhet.

Kinnevik säljer 11 miljoner av sitt totala innehav på 38 miljoner aktier i Millicom.

Det sker genom ett publikt erbjudande.

Resten av innehavet i telekombolaget ska enligt planen delas ut till Kinneviks aktieägare.

Det här uppger Kinnevik i ett pressmeddelande där det också framgår att Kinnevik lämnat in en ansökan till den amerikanska finansinspektionen för ett publikt erbjudande i USA om 11 miljoner aktier i Millicom, vilket motsvarar 29 procent av Kinneviks totala innehav.

Enligt pressmeddelandet, som kablades ut sent på måndagskvällen, ska Kinnevik använda kapitalet från Millicom-försäljningen till investeringar.

Di skriver att Kinnevik även har ”utfärdat en depå till bankerna som genomför affären om att köpa upp till 1,65 miljoner aktier i Millicom under 30 dagar från erbjudandedagen”.

Just nu äger Kinnevik knappt 37,8 miljoner aktier i Millicom, motsvarande 37,2 procent av bolagets utestående aktier.

Under december 2019 ska Kinnevik, om affärer går i land, dela ut resterande aktieinnehav i Millicom till Kinneviks aktieägare.

ANNONS
ANNONS

Detta sker efter utgången av den 180 dagar långa inlåsningsperioden, framgår det.

”Detta är en monumental dag för Kinnevik. Vår trettioåriga investering i Millicom har varit en enorm framgång för våra aktieägare. Med Millicoms starka historiska utveckling anser vi att tiden nu kommit för oss att frigöra kapital för att accelerera aktiviteten i vår privata portfölj”, säger Kinneviks vd Georgi Ganev, enligt pressmeddelandet.

Kinneviks vd skriver i ytterligare ett pressmeddelande, som refereras av Di, att investmentbolaget nu lägger fokus på tillväxtbolag, vilket i sin tur slår mot utdelningen ”de närmaste åren”.