Under gårdagen var det premiär för elbilsjätten Teslas nya laddstation i Halmstad-trakten. En del av Teslas satsning på så kallade superchargers, med en kapacitet på upp till 250 kilowatt. Med tjugoåtta snabbladdare blir stationen också den största i Sverige, rapporterar Teknikens värld.

ANNONS

Tesla fortsätter att elektrifiera Sverige. Den senaste i raden av så kallade superchargers hittar du sedan igår vid handelsplatsen Hallarna, nära Halmstad. Ett tillskott som innebär att vårat avlång land nu kan stoltsera med totalt 63 laddstationer och hela 792 laddpunkter.

Sveriges största laddstation

Elbilsjättens nya laddstation blir den största av sitt slag och kan erbjuda tjugoåtta laddpunkter med en kapacitet på upp till 250 kilowatt, skriver Teknikens värld. Laddstationen är också en del av en större satsning med målet att utöka antalet superchargers med 30 procent under det närmaste året.

I takt med att elbilarna fortsätter sitt segertåg i Europa, planerar också andra aktörer att utöka antalet laddstationer. Däribland Teslas konkurrent Ionity, men även OKQ8, som har ett mål på 300 laddstationer lagom till 2026.

Läs även: Låga löner hos Tesla hämmar tillväxten [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Läs även: Över 417 olika elbilsmodeller – kampen med Tesla hårdnar[Dagens PS]