Tesla har stora problem med att anställa arbetare till sin fabrik i Tyskland. Enligt ett tyskt fackförbund är det de skamligt låga lönerna som avskräcker. 

ANNONS

Enligt Tysklands största fackförbund IG Metall är lönerna avskräckande låga i Teslas tyska fabrik.  

Tjänar 20 procent mindre

Fackförbundet påstår att Grünheide-fabrikens mest skickliga anställda tjänar hela 20 procent mindre än personalen hos konkurrerande tillverkare. Tydligen ska flera av fabrikens anställda vid ett flertal tillfällen klagat på de låga lönerna, men trots det har ingenting förbättrats. 

De låga lönerna avskräcker till den nivå att Teslas tillväxt tagit en rejäl smäll. Det går helt enkelt inte att anställa så många som man hade behövt till den tyska fabriken.

För långsam rekrytering

Teslas rekrytering “fortskrider inte i den planerade hastigheten”, säger fackförbundets chef Birgit Dietze i ett uttalande. “Många skulle nog egentligen vara intresserade av att jobba för Tesla, men de beslutar ofta emot det. I de flesta fall handlar det om att de tjänar mer på sin nuvarande arbetsplats.”

När Tesla i mars började producera sin Model Y i Tyskland sa företaget att över 3000 arbetade på det, och att planen var att anställa tusentals fler under de kommande månaderna. Nu visar det sig alltså att den planen inte blev som det var tänkt. 

Musk osäker kring framtiden

Teslas vd Elon Musk meddelade tidigare i juni att företaget skulle skära ner på arbetskraften runt om i världen med 10 procent. Han påstår också att han har en “dålig känsla” angående företagets framtid, på grund av den stigande inflationen.

ANNONS
ANNONS

Läs hela artikeln på Business Insider.

Läs mer: Brakförlust för Elon Musk och Jeff Bezos i år