Dagens PS

Tesla Model S Plaid - med 84 mil räckvidd

Tesla Model S Plaid
När konkurrenterna närmar sig så tar Tesla ytterligare ett par steg. (Foto: Tesla)
Håkan Nilsson
Håkan Nilsson
Uppdaterad: 25 sep. 2020Publicerad: 25 sep. 2020

Precis som väntat sitter inte Tesla och lugnt tittar på när konkurrenter som t.ex. Porsche Taycan Turbo S utmanar den amerikanska tillverkaren. Nästa år kommer Model S Plaid som sopar banan med de flesta.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Elteknik-mästarna drar ifrån konkurrensen

Tesla är mästaren på elteknik och den positionen vill man inte gärna ge upp när nya elbilar med lång räckvidd och sportbilsprestanda gör sin entré på marknaden. Visst har Model S några år på nacken och man önskar att det kom en lite modernare variant, men den håller fortfarande måttet trots allt.

För att ytterligare understryka den kompetens man besitter när det gäller elteknik, presenterade Tesla härom natten sitt svar till Porsche och den nya elbilen Lucid. Svaret imponerar på alla parametrar och borde sätta lite griller i huvudet på bl.a. Porsche. Under det nu åtta år gamla skalet kommer det att ske en hel del.

Tesla Model S Plaid

Med åtta år på nacken så lever formen vidare…eller kommer den att göra det nästa år?

Prestanda som imponerar

Förutom att Tesla stoppar in tre elmotorer och ny batteriteknik som ska ge Model S Plaid 1.100 hk och en räckvidd på hela 840 km på en full laddning, så laddar man på med supersportbils-prestanda. 0-100 km/h går på 2,1 sekunder! Det kommer att krävas whiplash-varning i bilen för att inte sjukhusens rehab-avdelningar ska bli fulla med Tesla-förare.

Tesla Model S Plaid

Våldsam prestanda kräver anpassad teknik. Tesla verkar ha fixat det.

Att man dessutom har gett bilen en toppfart på ruskiga 320 km/h, gör den till en av de snabbaste bilarna på marknaden. Tesla har givetvis vidtagit de åtgärder som kommer att krävas för att hantera all denna kraft, något man visade upp på en testrunda på den krävande racerbanan Laguna Seca i Kalifornien där man noterade bättre varvtider än supersportbilen McLaren P1.

ANNONS

Den som väntar på något gott

När Tesla Model S Plaid dyker upp på den svenska marknaden senhösten 2021 så är prislappen närmare 1,5 miljoner. Det låter kanske som mycket men i jämförelse med t.ex. Porsche Taycan Turbo S så får du även pengar över för en Tesla Model 3. Redan nu går det att beställa detta fartvidunder med marknadens hittills längsta räckvidd på el.

Läs mer om Tesla Model S här.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Håkan Nilsson
Håkan Nilsson

Håkan Nilsson (1959-2021) var en av Sveriges mest erfarna motorskribenter.

Håkan Nilsson
Håkan Nilsson

Håkan Nilsson (1959-2021) var en av Sveriges mest erfarna motorskribenter.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS