Vad kan vara bättre när flygkaoset är ett faktum än att ge sig ut på en roadtrip? Här delar bilhandlaren Kamux med sig av sina fyra bästa tips för en lyckad roadtrip tillsammans med de bästa bilarna för hela familjen. 

ANNONS

Att ge sig ut på vägarna under sommarmånaderna är ett uppskattat semesternöje, som under pandemin fick sig ett uppsving. Detta enligt färsk statistik utförd av Trafik Analys som visar att den totala körsträckan för svenskregistrerade bilar ökade mellan 2020 och 2021.

En hemestertrend som även kan härledas till att den så kallade flygskammen ökat. Att det just nu råder mer eller mindre flygkaos på flera platser i Europa gör givetvis sitt till att fler semesterfirare ger sig ut på vägarna, vilket lämnar ett ökat intresse för bilköp hos bland annat barnfamiljer.

”Det är otroligt roligt att träffa familjer som berättar om kommande resor när de köper sin nästa bil. Den utgör självklart en stor del av upplevelsen när man reser långt men det finns även mycket annat att tänka på runt omkring”, säger Kerim Nielsen, vd för bilhandlaren Kamux Sverige.

En roadtrip kan verkligen vara ett äventyr som skapar minnen för livet. Med det sagt kan en bilsemester med familjen också vara minst sagt utmanande och pröva tålamodet även för de mest rutinerade av bilförare. Som väl är finns det trick att ta till som underlättar resan. Här delar bilhandlaren Kamux sina fyra bästa tips för en lyckad roadtrip tillsammans med några av de bästa bilarna för hela familjen.

1. Planera din rutt

Att planera er rutt innan ni sätter er i bilen kan faktiskt göra hela skillnaden när det gäller roadtrips, särskilt om man reser i sällskap med små familjemedlemmar. Tänk därför på att i förväg ta reda på var ni ska rasta och avsätt rimligt med tid så slipper ni stressa och leta lunchställen hungriga. Det ger er också möjlighet att planera in stopp för sevärdheter längs vägen, som ni med fördel kan markera på kartan eller skriva ned i ett reseschema.

2. Ladda upp med mellanmål

Tänk på att ladda upp med mellanmål och dryck till resan. Det hjälper när blodsockret faller och tålamodet tryter. Även våtservetter för snabb och enkel rengöring är att rekommendera om och när det ska ätas i bilen. Det kan även vara en god idé att i förväg se över underhållningen i bilen, som till exempel  spel, ljudböcker eller nerladdade filmer.

3. Organisera din packning

Om ni planerar att göra några stopp längs vägen behöver ni förmodligen inte komma åt all packning på en gång. Genom att packa en mindre väska med de saker ni behöver komma åt under resans gång, slipper ni dra tunga resväskor fram och tillbaka ur bagageutrymmet och hittar snabbare.

4. Satsa på komfort

En lång och rolig resa kräver att alla familjemedlemmar sitter bekvämt. Här spelar bilen ni färdas i såklart stor roll, men det finns även andra trick att ta till. Ett hederligt gammal knep är att ta med kuddar och täcken som barnen associerar med sömn och kan ha i baksätet. Satsa även på sköna, bekväma kläder som är enkla att ta av och på om ni ska åka långa sträckor.

För dig som planerar att köpa en ny bil inför sommarens roadtrip har Kamux även listat de bästa bilarna för hela familjen.

ANNONS
ANNONS

1. Volvo XC60
2. Volkswagen Passat eller Golf Kombi
3. Kia Sportage eller Ceed
4. Skoda Octavia
5. BMW 500-serien

Läs även:10 000 kronor för ett hotellrum i Göteborg [Dagens PS]

Läs även: Bilköpare rasar när Hyundai ställer in leveranserna [Dagens PS]