I sitt garage i Halmstad har artisten Per Gessle en närmast oslagbar samling av lyxiga och svindyra Ferrari-bilar – värda en förmögenhet.

ANNONS

Sajten Carup berättar om Per Gessles svaghet för exklusiva sportbilar och att märket som imponerar mest på den svenska musikikonen är Ferrari.

Trots att Gessle nyligen gjorde ett mångmiljonklipp när han sålde en av sina två Ferrari LaFerrari – som han köpte 2014 – är hans bilsamling i dag värd över 100 miljoner kronor, skriver Carup och konstaterar att världsartisten därmed ”krossar börsen”.

Carup hänvisar till Hagertys Ferrariindex, som visar att bilarna stigit 12 procent i värde under samma tid som börsen fallit 23 procent.

Per Gessle uppges vara en av Ferraris vip-kunder och han åker därför i gräddfilen när nya specialmodeller från biltillverkaren släpps i begränsade upplagor.

Förutom en mängd Ferrari-bilar har Gessle en McLaren Senna 2019, en Maserati Levante Trofeo 2022, en Harley-Davidson Flstn 1993 (motorcykel), Indian Big Chief av årsmodell 1947 (motorcykel), Rolls-Royce Phantom 2005, BMW Z4 sDrive23i, årsmodell 2011, och en Mini Cooper S 1.6 2008 i sitt stall.

Källa: Carup

Läs även: Ferraris nya hyperbil – som Zlatan och Gessle får köpa [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Så ska Ferrari dominera Le Mans [Dagens PS]

Läs också: Ferrari SP51 – den enda i hela världen [Dagens PS]