Nu presenteras Ford Mustang Mach-E i en GT-version, som kommer till Europa mot slutet av 2021. Mustang Mach-E GT gör 0 till 100 kilometer i timmen på 3,7 sekunder med hjälp av fyrhjulsdrift och en elmotor på 465 hästkrafter. Med en räckvidd på preliminärt 500 km så prioriterar man inte bara prestandan.

ANNONS

Mustang Mach-e GT

Även räckvidden håller måttet

Mustang Mach-E GT kommer till Europa i slutet av 2021 med imponerade prestanda och som man påstår, den ikoniska Mustang-karaktären samtidigt som den rymmer fem personer. Bilen gör 0 till 100 kilometer i timmen på bara 3,7 sekunder med fyrhjulsdrift och 465 hästkrafter. Ingen annan bil i klassen accelererar snabbare enligt Ford. Frågan är bara vilken klass man placerar modellen i. Det är ju egentligen ingen SUV utan en Crossover och där finns idag inte mycket konkurrens. Tesla Model S Plaid, Porsche Taycan Turbo S och Lucid Air är alla snabbare.

Räckvidden hamnar på närmare 500 km enligt amerikanska källor, så det känns konkurrenskraftigt. För laddningen har Mustang Mach-E GT dock ett system för sömlös, integrerad åtkomst till laddning över hela Europa. Dessutom ger Ford nya Mach-E-ägare just nu fem års fri tillgång till FordPass Charging Network och ett års fri tillgång till IONITYs snabbladdningsnätverk, där Ford är medgrundare.

Mustang Mach-e GT

”Nya Mustang Mach-E GT visar helelektrisk prestanda på riktigt. Men en bra prestanda betyder ingenting om du inte vågar använda den. Våra laddningsalternativ gör att Mustang Mach-E-kunder kan njuta av den elektrifierade Mustang-upplevelsen med vetskapen att de kan ladda snabbt och enkelt i hela Europa”, säger Stuart Rowley, Europachef på Ford.

Skräddarsydd specifikation

Mustang Mach-E GT har försetts med stötdämparsystemet MagneRide, 20-tums lättmetallfälgar, rödmålade bromsok och unika exteriörfärger för att skilja sig från grundmodellen. På insidan finns en 15,5 tums full HD touchskärm med nästa generation av kommunikation och underhållningssystemet SYNC, som lär sig av förarens beteende och ger smarta, personligt anpassade förslag. Den förbättrade interiören har även Ford Performance-säten och en ratt med mockadetaljer.

ANNONS
ANNONS

Mustang Mach-e GT

Ford kommer snart att offentliggöra priser för grundmodellen Mustang Mach-E för Sverige. Samtidigt kommer man att öppna upp för förbokningar av bilen. Priserna för GT-modellen avslöjar Ford längre fram.

Läs mer om grundmodellen Mustang Mach-e här.

 

 

ANNONS
ANNONS