Maxus fortsätter sin satsning på den svenska marknaden. Senast i ledet är Maxus Mifa 9, en elektrisk minibuss som sägs vara ”bland det lyxigaste som finns”. Vi har tagit en närmare titt på bilen.

ANNONS

Maxus Mifa 9 riktar in sig på taxinäringen samt stora familjer. Bilen går att få med upp till åtta platser, medan den varianten vi fick beskåda var en sjusitsig variant med två kaptensstolar i mitten.

Maxus Mifa 9
Maxus Mifa 9 satsar på lyx. (Foto: Maxus)

Maxus Mifa 9 anammar en annan definition av lyx

Kineser och européer har olika definitioner av lyx, men något de enas kring är att komfort och rymd är av högsta prioritet.

I den lyxigaste varianten – som kostar runt 900 000 kronor – möts man av stolar som kan justeras i alla möjliga led, har inbyggd massage, ventilation och annat smaskigt.

Maxus väntar sig dock att storsäljaren kommer att vara instegsmodellen med åtta platser. Enligt Maxus sägs den vara knäpptyst och vänder sig till de som premierar körkänsla.

Under huven ruvar emellertid en pjäs på 240 hästkrafter, vilket tillsammans med bilens storlek innebär att ”körkänsla” är det första man tänker på.

Mifa 9 är närmare 5,3 meter lång – i paritet med en BMW i7, något som är gynnsamt för innerutrymmena. Konkurrenterna kan ses som Volkswagen ID. Buzz och Mercedes EQV.

Maxus Mifa 9
Mifa 9 går att få med upp till åtta platser. (Foto: Maxus)

Räckvidd och laddning

Räckvidden är upp till 440 kilometer enligt WLTP medan bilen kan laddas upp till 80 kilowatt, vilket är riktigt dåligt.

ANNONS
ANNONS

Vad den faktiska räckvidden blir i alla tänkbara svenska förhållanden återstår att se.

Med Mifa 9 är tanken att Maxus ska erbjuda en högteknologisk lyxbil med enorma utrymmen. Den svenska importören förväntar sig inte att bilarna kommer att sälja som smör, men de tror emellertid att det finns en marknad.

Maxus Mifa 9
Det går att få Maxus Mifa 9 med kaptensstolar och arbetsbord. (Foto: Maxus)
Maxus Mifa 9 är närmare 5,3 meter lång. (Foto: Maxus)

Läs även: Elektriska Maxus T90 EV lär bli en succé [Dagens PS]
Läs även:
Recension av Maxus Euniq6 SUV [Dagens PS]
Läs även:
Recension av Maxus e-Delivery 9 [Dagens PS]