Den Iran-födda entreprenören Manny Khoshbin, som numera bor i USA, har precis fått sin Jacob & Co-klocka levererad, efter ett års väntetid. Klockan matchar hans bil, en Bugatti Chiron Hermès Edition.

ANNONS

Manny Khoshbin, troligtvis känd av de flesta från sin Instagram – där han har nästan tre miljoner följare. Han har en bilsamling som heter duga, något som gjort honom enormt känd i bilkretsar.

Han har även en otrolig klocksamling och har alltså nu fått sin helt unika Bugatti-klocka.

Klockan matchar bilen, en Bugatti Chiron Hermès Edition som det bara finns en av i hela världen. (Foto: Bugatti)

Inte vilken klocka som helst

Klockan, en Jacob & Co. Bugatti Chiron Tourbillon är helt unik och utvecklad tillsammans med hjälp av Khoshbin. Den är utformad för att matcha bilen i termer av specifikation.

Klockan  är en off-white-skapelse med detaljer i roséguld och rött. Det rapporterar duPont Registry.

Klockan drivs av ett JCAM37-urverk som är inspirerad av Bugattis kända W16-motor. Klockans baksida är modifierad för Khoshbin med en genomskinlig finish där det står att klockan är ”1 av 1”.

ANNONS
ANNONS

Jacob & Co är ett schweiziskt klockföretag med säte i Genève. Märket har sedan en tid tillbaka samarbetat med franska Bugatti och tillverkat en rad klockor, många i ett endaste exemplar.

Klockorna är oftast väldigt vräkiga och inte alltför sällan svindyra.

ANNONS
ANNONS

Klockan är ingen billig historia

Manny Khoshbin sägs ha betalat strax över 13 miljoner kronor för klockan, konverterat till svenska priser. Det är onekligen en astronomisk summa pengar, men matchar bilens prislapp väl.

Bugatti Chiron Hermès Edition kostade Khoshbin motsvarande 52 miljoner kronor och det är vare sig den första – och troligtvis heller inte den sista – Bugattin som han kommer att lägga vantarna på.

 Läs även: Provkörning av Bugatti Chiron [Dagens PS]
Läs även:
Så mycket kostar det att äga en Bugatti Chiron [Dagens PS]
Läs även:
Till salu – världens sista Chiron [Dagens PS]
Läs även: Titanernas kamp – Bugatti Chiron mot Rimac Nevera [Dagens PS]