En LaFerrari Aperta 2017 som gått knappt 260 mil slår rekord på Bring a Trailer. På eftermiddagen första dagen har det kommit in bud på drygt 4,6 miljoner dollar, drygt 46,2 miljoner kronor – och det är 12 dagar kvar på auktionen.

ANNONS

En superovanlig Ferrari som knappt är körd slår rekord på Bring a Trailer. Buden rasar in, och nästan två veckor kvar av auktionen står det redan klart att det kommer att bli den dyraste bilen i auktionssajtens historia. Det förra rekordet ligger på 2,8 miljoner dollar (drygt 27,6 miljoner kronor) för en Mercedes från förkrigstiden som såldes i mars, berättar Robb Report.

Ferrari slår rekord – bud på över 46 miljoner första dagen
Cabrioletmodellen med avtagbart kolfibertak kom 2016. Foto: Bring a Trailer

Ferrari Enzo inspiration

Bilen, som släpptes i begränsad utgåva och designades inför märkets 70-årsjubileum, presenterades vid Geneva Motor Show 2013 i kupémodell och inspirerades av Ferrari Enzo. Med Ferraris första hybriddrivlina blev La Ferrari en hit, och tre år senare släpptes den som cabriolet med bortagbart kolfibertak och döptes till Aperta.

Sammanlagt tillverkades 210 exemplar mellan 2016 och 2018, och den som är till salu nu är alltså av 2017 års modell. Lackad i Rosso Corsa, med en tunn vit linje från nos till bakvingen och med svart läderinteriör är den en skönhet.

Ferrari slår rekord – bud på över 46 miljoner första dagen
Skålade säten i svart läder med accenter i Ferrarirött ger lyxig inredning. Foto: Bring a Trailer.

0-100 på 2,7 sekunder

Drivlinan är lika imponerande, skriver Robb Report. Ferraris allra första hybridbil drivs av en 6,3-liters V12-motor och en elmotor, och den sjuväxlade lådan har dubbelkoppling. Med 950 hästkrafter och 900 Nm är LaFerrari Aperta ett verkligt kraftpaket. 0-100 går på 2,7 sekunder, och toppfarten är 349 km/h. Att bilen inte gått mer än knappt 260 mil gör att den i princip är i nyskick.

Ferrari slår rekord – bud på över 46 miljoner första dagen
Hyperbilen med 950 hk tillverkades i 210 exemplar. Foto: Bring a Trailer

Fram till måndag 9 maj går det att bjuda på bilen, och slutsumman hamnar förmodligen en bra bit över dagens 46,2 miljoner kronor. Den dyraste LaFerrari Aperta som hittills sålts gick för 10 miljoner dollar (drygt 98,7 miljoner kronor) år 2017.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Ferraris nya hyperbil – som Zlatan och Gessle får köpa [Dagens PS]

Läs även: Okörd LaFerrari i unik färg – kan gå för jättesumma [Dagens PS]