En verkligt elegant och unik Ferrari går snart på auktion.
Ferrari LaFerrarin har bara gått 147 mil och är lackerad i ”Vinaccia” – lika vinröd som en högoktanig Barolo.
På fem år har bilens värde tredubblats. 

ANNONS

LaFerrari är en av de mest åtråvärda modellerna från Ferrari och tillverkades endast i 499 exemplar. Modellen är en direkt efterföljare till legender som 288 GTO, F40, F50 och Enzo. Endast utvalda kunder fick köpa LaFerrari. I Sverige finns det endast fyra bilar. Två ägs av Per Gessle och en av Zlatan Ibrahimovic.

Interiören kommer i kulören Pelle Chiodi Di Garofano, nejlikebrunt, liksom matchande väskor. Foto: RM Sotheby’s

Nästan alla bilar levererades i klassiska Rosso Corsa och en och annan bil kom i knallgula. Modena Giallo. Nu säljer RM Sotheby’s en otroligt elegant LaFerrari i den mörkt röda nyansen Vinaccia. Bilen är lika mörkt röd som de yppersta Barolovinerna. Superbilen i Vinaccia är en långt mer sofistikerad uppenbarelse än den mer vulgära Rosso Corsa.

Risken att du möter en annan Ferrari LaFerrari på vägen i Sverige är minimal. Det finns endast fyra bilar. Per Gessle äger två, Zlatan en. Foto: RM Sotheby’s

Interiören går i matchande stil. Sportsätena är klädda med finaste läder i den bruna kulören Pelle Chiodi Di Garofano, kryddnejlika. Att den tidigare ägaren valde denna ovanliga kulör beror på att han redan hade två Ferrari med denna klädsel. Med bilen kommer två matchande väskor i Pelle Chiodi Di Garofano.

Gått 147 mil

Bilen köptes uppenbarligen som ett rent samlarobjekt när det begav sig 2016. Den första ägaren, en schweizisk samlare, hade bara bilen i två år, innan den såldes vidare till Storbritannien. Under de fem åren har bilen bara tillryggalagt 147 mil.  

Ferrarin är som ny. Bara 147 mil på fem år. Ändå är den regelbundet servad. Foto: RM Sotheby’s

Trots att det hunnit gå några år sedan LaFerrari lanserades är det bland det snabbaste du kan köra på allmän väg. Bilen har en 6,3-liters V12-motor på 800 hk som kompletteras av en elmotor. Den sammanlagda effekten ligger på 950 hästkrafter. LaFerrari gör 0-100 km/h på 2,9 sekunder och toppfarten är 372 km/h.

ANNONS
ANNONS
LaFerrari kan vara världens billigaste bil att äga. Den ökar med flera miljoner i värde varje år. Foto: RM Sotheby’s

Den som vill komma med i samma klubb som Zlatan och Per Gessle får räkna med att lätta på lädret rejält. RM Sotheby’s räknar med att bilen säljs för  åtminstone 25-30 miljoner kronor. Det unika skickat och den ovanliga färgen kan dock göra att priset närmar sig rekordnivån för en LaFerrari med vanlig täckt kaross. De som fick chansen att köpa en LaFerrari som ny har gjort en rejäl vinst. Nypriset låg på omkring 11 miljoner kronor 2016.

Foto: RM Sotheby’s