BILSALONGEN I GENÈVE. Ett år efter att SEAT formade det nya varumärket CUPRA så presenterar de sin första helt nya bil som inte bygger på en tidigare SEAT-modell och i tidens anda handlar det om en sportig elhybrid som fått namnet CUPRA Formentor.

ANNONS

Även CUPRA elektrifierar

Efter att ha lanserat sin första modell, den 300 hk starka CUPRA Ateca våren 2018 med första leveranserna under hösten, planerar nu märket att dubbla försäljningen under de kommande tre till fem åren i och med lanseringen av märkets första elektrifierade modell, CUPRA Formentor.

”CUPRAs framgångar reflekterar tydligt märkets popularitet på marknaden. Responsen på överskrider alla våra förväntningar och vinner över de mest krävande bilentusiasterna till sin sida. CUPRA kommer att fortsätta trampa gasen i botten.” säger Wayne Griffiths, CEO CUPRA.

Tanken är att modellen ska kombinera fördelarna hos en prestandabil med egenskaperna hos en SUV eftersom crossover-segmentet förväntas öka kraftigt. Sin vana trogen så adderar spanjorerna en stor portion attityd till sina modeller. Den sportiga exteriören och interiören kommer säkert att tilltala de som söker ett sportigare alternativ i Volkswagen Groups stora modellportfölj.

Även CUPRA elektrifierar

ANNONS
ANNONS

Instrumentpanelen ser ut att hänga fritt i luften och bildar en horisontell linje framtill i kupén från dörr till dörr. Invändiga detaljer i mörk krom och glänsande svart ska ge en premiumkänsla i kupéutrymmet. De skålade sportstolarna med kolfiberrygg ska ge en känsla av prestanda då föraren sitter lägre placerad i en mer ergonomisk position. Nytt är också en 10” flytande panoramadisplay som innehåller mängder av funktioner och uppkopplingar.

Även CUPRA elektrifierar

CUPRA Formentor kommer att ha en helt elektrisk räckvidd upp till 50 km enligt den nya WLTP-cykeln. Den totala effekten på 245 hk levereras sömlöst till hjulen via en automatlåda med dubbelkoppling (DSG). Den dynamiska chassikontrollen DCC och differentialspärren gör bilen kapabel att prestera optimalt oberoende av förhållanden eller körsätt och dessutom är bilen utrustad med progressiv styrning som ska addera till den sportiga karaktären.

Även CUPRA elektrifierar

Världspremiären för CUPRA Formentor ägde rum på bilsalongen i Genève och beräknas lanseras under 2020. Någon prisbild finns ännu inte tillgänglig.

ANNONS
ANNONS

Även CUPRA elektrifierar

Även CUPRA elektrifierar

Även CUPRA elektrifierar