Zlatan gör bokslut – och det är succé

Uppdaterad: 21 juli 2021Publicerad: 21 juli 2021
Zlatan succé
Zlatan Ibrahimovic stänger boken i sitt svenska maktbolag och det är succé – vinsten ökar och tillgångarna är nu snudd på en halv miljard. (Foto: TT)

Zlatan Ibrahimovic stänger boken i sitt svenska maktbolag och det är succé – vinsten ökar och tillgångarna är nu snudd på en halv miljard.

ANNONS
ANNONS

Zlatan hade enligt Di Digital ett tungt år med sitt maktbolag Unknown AB 2019, men i fjol under pandemin blev det succé, då ökade vinsten till 72 miljoner kronor samtidigt som tillgångarna nu uppges vara nästan en halv miljard kronor, skriver tidningen som tagit del av bokslutet.

Unknown AB äger rättigheterna till varumärket “Zlatan” och hade alltså ett lysande 2020, vinsten ökade med mer än 30 procent och vinsten efter skatt blev 72 miljoner kronor.

Fotbollen har gjort Zlatan till miljardär

“Sex av tio intäktskronor kommer från royalties i reklam och marknadsföring. Resterande del härrör från det Zlatan Ibrahimovic i bokslutet kallar för idrottsverksamhet”, skriver Di Digital och förklarar att det handlar om den enormt populära racketsporten Padel där Zlatan enligt artikeln har betydande intressen i padel-hallarna med sitt ägande till 70 procent i Padel Zenter.

Unknown AB med dotterbolag omsatte 121 miljoner kronor förra året, och antalet anställda dubblades nästan – från sex till elva personer, framgår det vidare.

Som bekant är Zlatan känd för fotbollen, det är där han har tjänat de stora pengarna och nyss har skrivit på igen för AC Milan, uppskattningsvis är 39-årige Zlatan god för “minst 1,4 miljarder kronor”, enligt Di Digital.

Apropå ämnet fotboll äger Zlatan Ibrahimovic även 23,5 procent av fotbollsklubben Hammarby IF, plus att han sitter med en rejäl aktieportfölj och delägarskap i flera svenska bolag.

Sitt tidigare bettingföretag Bethard har han däremot avyttrat till ett amerikanskt bolag, men Zlatan har även haft ett finger med i spelet i flera andra bolag som dock lagts ner, han har också lanserat parfymer i sitt namn.

Läs även: Zlatan på semester med lyxyachten Riva 100 Corsaro

Läs mer: Zlatan gled runt i sin Ferrari i Stockholm – igen

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.