Zlatan Ibrahimovic körde under torsdagen runt i sin Ferrari Monza SP2 i Stockholm. Här är fotbollsstjärnans bil, som bara finns i 499 exemplar. 

ANNONS

De svenska fotbollsstjärnorna laddar för fotbolls-EM, men det är utan Zlatan Ibrahimovic som missar mästerskapet på grund av en skada. Han gjorde comeback i landslaget i våras med målet att spela EM, men de drömmarna grusades då han fick kliva av med en knäskada i Milans 3–0-seger mot Juventus i början av maj.

Tillverkades i 499 exemplar

Zlatan rehabtränar i stället i Sverige – samt har semester. Under torsdagen rapporterade Expressen att fotbollsstjärnan setts glida runt på Strandvägen i Stockholm i sin Ferrari Monza SP2 som han köpte till sig själv i födelsedagspresent

Endast 499 Ferrari Monza SP2 tillverkades och erbjöds till de mest lojala Ferrari-kunderna, dit Zlatan kan räkna sig själv då han sedan tidigare äger en LaFerrari, Ferrari Spider och en Ferrari Enzo. Han har också en Porsche 918 Spyder. Bland andra kända ägare av Ferrari Monza SP2 finns tv-kocken Gordon Ramsay.

Zlatan Ferrari
Ferrari Monza GP2 gjordes i 499 exemplar – bland ägarna finns Zlatan Ibrahimovic och Gordon Ramsay.

 

Topphastighet över 300 km/h

Enligt Soccerbible ska Zlatan ha betalat motsvarande drygt 16 miljoner svenska kronor för bilen, andra har dock uppgett mellan 25 och 30 miljoner kronor som prislapp på Ferrari Monza SP2.

Bilen har en 6,5-liters V12-motor som ger 810 hästkrafter som får bilen att accelerera 0-100 på 2,9 sekunder. Topphastigheten är över 300 kilometer i timmen – det är dock inget som Zlatan testar på Strandvägen i Stockholm.

ANNONS
ANNONS

Det är inte första gången som fotbollsstjärnan tar en tur med sin Ferrari i Stockholm – under 2020 filmades han av förbipasserande i ett klipp som setts över fem miljoner gånger (se nedan). Då rapporterade också Aftonbladet att han kört bilen olagligt då den var avställd. Straffet för det är mellan 1 200 och 2 000 kronor – fotbollsstjärnan har nog råd med det.

Läs mer: Zlatan i vindkraftsbråk i fjällen