Zlatan Ibrahimovic fick avstå fotbolls-EM. I stället är han på semester på sin lyxyacht av den exklusiva modellen Riva 100 Corsaro, som beskrivs som ”det finaste och det kostar väldigt mycket”. 

ANNONS

Zlatan Ibrahimovic missade fotbolls-EM på grund av skada. I stället har han fått ha semester, och förra veckan syntes han glida runt på Stockholms gator i sin Ferrari Monza SP2, där nyblivna studenter ville ta en bild med fotbollsstjärnan.

Nu har Zlatan dock lämnat lyxbilen – för att istället åka med sin lyxyacht till Mallorca, tillsammans med frun Helena och barnen. Zlatans yacht är av modellen Riva 100 Corsaro, som enligt Expressen kostar mellan 100 och 200 miljoner kronor.

Riva 100 Corsaro
(Foto: Riva)
Riva 100 Corsaro
(Foto: Riva)


Finns en liten konstgräsplan ombord

Lyxyachten är 29,9 meter lång, 6,7 meter bred och har en toppfart på 27,5 knop. Det finns en matsal och cocktailbar ombord, en mastersvit med dubbelsäng med privat lounge med inbyggt ljud- och karaokesystem. Den har också ett garage som viker ut sig för att skapa en strandklubb på vattennivå.

Dessutom ska det finnas en liten fotbollsplan med konstgräs ombord, skriver Expressen.

”Inga dåliga grejer”

När Zlatan köpte båten och besökte Rivas varv på den italienska rivieran 2017 frågade Expressen Lars-Åke Redéen, chefredaktör på tidningen Båtliv om vad det var supersvensken köpt.

ANNONS
ANNONS

”Jag var ute och provkörde en Riva 80 och den kostade 60 miljoner. Så att den här kan nog kosta mellan 100 och 200 miljoner kronor. Det är inga dåliga grejer, men man betalar rätt mycket för varumärket också. Det är superrika araber och kineser som köper det här i första hand. Det är det finaste och det kostar väldigt mycket. När du tror att du har räknat väldigt högt så dubblar du det. En typisk båt för Zlatan, det är bra det”, säger han.

Riva 100 Corsaro
Zlatan har en lyxyacht av modellen Riva 100 Corsaro. (Foto: Riva)
Riva 100 Corsaro
(Foto: Riva)


Läs mer:
Zlatan gled runt i sin Ferrari i Stockholm – igen