Nu stämmer Teslas vd Elon Musk kompisen Jack Dorsey, tidigare vd för Twitter, i bråket om den avbrutna affären kring den sociala medieplattformen.

ANNONS

Twitter har tidigare stämt Elon Musk i ett försök att tvinga honom att leva upp till avtalet om att köpa Twitter för 44 miljarder dollar.

Musk har kontrat med att stämma Twitter för att inte ha följt sina åtaganden i redovisningen av mängden skräp- och fejkkonton bland användarna, vilket företaget kraftfullt tillbakavisat.

På måndagen lämnade Teslabossens juridiska team in ytterligare stämningar i Twitter-härvan, berättar bland andra Business Insider och konstaterar att en av stämningarna riktas mot Twitters tidigare vd Jack Dorsey, för övrigt personlig vän med Elon Musk.

Dorsey har inte kommenterat stämningsansökan men i dokumenten kräver Musks advokater att Dorsey redovisar de kommunikationer han hade från 1 januari 2019 kring fejk- och skräpkonton, vad effekterna av dessa falska konton blev på verksamheten och vilka system och åtgärder Twitter tillämpade för att upptäcka och komma till rätta med problemet med skräpkonton.

Enligt Musks juridiska stab har Twitter vilselett investerare avsiktligt kring företagets framtidsutsikter genom att räkna in antalet skräpkonton bland användarna.

Jack Dorsey avgick som vd för Twitter i november förra året.

Dorsey har stöttat Musk i Twitter-affären och backade även upp honom när han försökte ta en plats i bolagets styrelse före sina aktieköp i Twitter.

ANNONS
ANNONS

Den rättsliga tvisten mellan Elon Musk och Twitter ska avhandlas i domstol i början av oktober och förhandlingarna väntas pågå i fem dagar.

Experter som tidigare uttalat sig till Business Insider bedömer att Musk får svårt att dra sig ur affären med tanke på det kontrakt han skrivit på.