I ett brev till Elon Musk påtalar Twitter via advokater att det brutna avtalet är ”ogiltigt och felaktigt”, rapporterar Wall Street Journal.

ANNONS

I fredags meddelade Elon Musks advokat Twitters styrelse att Musk drar sig ur affären.

Teslas vd har tidigare lovat att förvärva Twitter till ett pris av 44 miljarder dollar, men han har också ställt som villkor att mängden fejk- och skräpkonton inte överstiger 5 procent av alla användarkonton på den sociala medieplattformen.

Twitter hävdar att bolaget uppfyllt sina åtaganden gentemot Musk och i ett brev daterat 10 juli hävdar Twitters advokater att Teslabossen har skyldighet att fullfölja ingånget avtal, skriver WSJ.

Budskapet från Twitter är att man tänker ”vidta alla åtgärder som krävs för att slutföra transaktionen”.

Twitter förbehåller sig rätten, enligt advokaterna, att tvinga Elon Musk att leva upp till kontraktet om en Twitter-affär.

Musk har tidigare gått med på att betala 1 miljard dollar om Twitter-köpet faller, vilket det nu tycks göra beroende på vem av parterna som går segrande ur det som nu lutar åt att bli en segsliten juridisk process.

Avtalet som parterna ingått begränsar Twitters möjligheter att kräva mer än 1 miljard dollar i skadestånd av Musk.

ANNONS
ANNONS

Twitter backade 11,30 procent på måndagen på USA-börsen på uppgifterna att Elon Musk lägger ner planerna på att köpa Twitter.

Läs mer: Twitter tänker dra Elon Musk inför domstol [Dagens PS]