Nu motstämmer Elon Musk Twitter – men vad Teslabossen anför i sin stämningsansökan är än så länge konfidentiellt, berättar WSJ.

ANNONS

På fredagen lämnade Elon Musk in sin stämningsansökan mot Twitter till en domstol i delstaten Delaware, USA, rapporterar The Wall Street Journal.

Det är oklart vad som står i dokumenten, 164 sidor, eftersom stämningsansökan är konfidentiell och inte en offentlig handling, framgår det.

”Det är inte ovanligt att motkrav på ett offentligt företag lämnas in konfidentiellt i väntan på granskning för eventuella redigeringar av känslig information. Svaret och anspråken kan vara tillgängliga redan nästa vecka”, skriver WSJ.

Musk och Twitter anklagar varandra för avtalsbrott

Teslachefens stämning kommer efter att Twitter stämt Musk för att ha dragit sig ur köpet av den sociala medieplattformen.

Enligt det avtal som fanns mellan parterna skulle Musk ta över företaget till ett pris på 44 miljarder dollar.

Musk hävdar dock att det sociala medieföretaget inte uppfyllt sina åtaganden och redovisat omfattningen av skräp- och fejkkonton bland användarna.

Omvänt anklagar Twitter Musk för att inte ha följt villkoren i det överenskomna avtalet och att han brutit mot sekretessen genom att skryta om saken i sitt twittrande.

Twitter stämde Musk 12 juli och hoppas med stämningen kunna tvinga honom att genomföra affären.

ANNONS
ANNONS

Rättsprocessen mellan Musk och Twitter inleds 17 oktober och väntas pågå i fem dagar.

Läs mer: Twitter skyller svaga siffror på Elon Musk [Dagens PS]

Läs även: Twitter till attack mot Elon Musk i brev [Dagens PS]