Twitter lämnade på tisdagen in sin stämningsansökan mot Teslas vd Elon Musk – Musk svarade med att häckla företaget: ”ironin lol”.

ANNONS

Elon Musk har lovat att köpa Twitter för 44 miljarder dollar, det vill säga 54,20 dollar per aktie, men nyligen kom beskedet att han drar sig ur affären.

Det har fått Twitter att via domstol väcka talan mot serieentreprenören, världens rikaste person, just nu god för 225,2 miljarder dollar.

I går, tisdag, lämnade bolaget in sin stämning mot Teslabossen till kansliet i en domstol i Delaware, berättar CNBC.

Det sociala medieföretaget anser att Musk ingått ett bindande fusionsavtal men att han nu ”vägrar att uppfylla sina skyldigheter gentemot bolaget och dess aktieägare”.

Den juridiska processen väntas bli utdragen och enligt experter som CNBC talat med är utgången av tvisten oviss.

Domstolen kan komma fram till att Musk måste leva upp till kontraktet och slutföra affärenr, men det kan också bli så att Musk får betala en straffavgift på 1 miljard dollar för avtalsbrott.

Andra alternativ som det spekuleras om är att parterna når en förlikning eller att prislappen på Twitter – köpeskillingen – omvandlas.

Det kan även bli så att Musk helt slipper undan ekonomiska konsekvenser.

Tvistemålet mellan Twitter och Elon Musk väntas pågå i fyra dagar i september.

ANNONS
ANNONS

Efter att Twitter lämnat in sin stämning twittrade Elon Musk, enligt CNBC: ”Åh ironin lol”.

När börsen stängde i USA på tisdagen handlades Twitters aktie för 34 dollar, vilket är 37 procent lägre än det bud som Musk presenterade i samband med att han tillkännagav sina köpplaner på Twitter i april.

Läs mer: Twitter till attack mot Elon Musk i brev [Dagens PS]