Svarta rubrikernas man om sin sorti

Uppdaterad: 10 okt. 2016Publicerad: 10 okt. 2016
Johan Carlström försäkrar att han inte fått kicken från Fingerprint Cards. (TT)
Fingerprint har sin teknik 432 mobiler. På bilden styrelseordförande Johan Carlström. Arkivbild. (Foto: TT)

Som Dagens PS kunde berätta på måndagsmorgonen lämnar grovt insidermisstänkta Johan Carlström sin anställning som affärsutvecklare på Fingerprint Cards, där han är storägare och tidigare varit vd.

ANNONS
ANNONS

I en intervju med nyhetsbyrån Direkt – som publiceras bland annat på Affärsvärlden.se – säger Carlström att det är rätt tidpunkt att lämna företaget.

Dock har han inga planer på att avyttra sina aktier i Fingerprint Cards – som han ser som en bra och långsiktig investering – och han försäkrar att han inte fått sparken.

Han går nu från Fingerprint Cards med ett avgångsvederlag på 36 månadslöner, sammanlagt 10,9 miljoner kronor.

I slutet av april nästa år börjar rättegången mot Carlström gällande de grova insiderbrottsmisstankarna, men det är inte skälet till att han avgår, hävdar han.

“Några sådana diskussioner har vi inte haft. Men det är mitt ansvar som entreprenör och nyskapare av bolaget Fingerprint Cards att när jag fattar beslut ta in i mitt beslutsunderlag vad som är bäst för bolaget, medarbetarna, kunderna, aktieägare, min familj och mig. Fingerprint Cards är i mångt och mycket ‘min baby’ och jag känner mycket starkt för bolagets väl och ve. Jag vill bara bolagets bästa”, säger Johan Carlström till nyhetsbyrån Direkt.

Som Dagens PS kunde berätta har Carlström nyss polisanmälts av Ekobrottsmyndigheten för förtal på Twitter mot en åklagare på EBM.

LÄS INTERVJUN: “Carlström: Fingerprint är min baby”

LÄS ÄVEN: “Skandalomsusad topp får 10,9 miljoner”

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.