Insurello, som hjälper kunder att maximera ersättningarna från försäkringsbolagen, har tvingats till sparpaket och avslutat etableringar i Italien och Frankrike. Istället fokuserar bolaget på den lokala marknaden.

ANNONS

Insurello växer snabbt men tillväxten är samtidigt dyr med ett resultat som hamnade på drygt minus 127 miljoner kronor i fjol, skriver Breakit.

Insurello satsar på Sverige och Danmark

För att dra ner på kostnaderna har bolaget sagt upp anställda och lämnat både Frankrike och Italien eftersom marknaderna stod för stora utgifter. Istället läggs allt krut på Sverige och Danmark.

Insurellos nya vd Julie Moore Lundell är nöjd med omstruktureringen.

“Kostnaderna ökade på grund av expansion och omkostnader. Nu när vi har omorganiserat företaget är våra kostnader hållbara och vår produkt är bättre än någonsin så vi känner oss trygga i vägen mot lönsamhet.”

Uppbackning med 150 miljoner

Schibsted-koncernen är en av delägarna som var med att backa upp Insurello med 150 miljoner kronor förra året, som alltså hjälper sina kunder att få ut så stor ersättning från försäkringsbolagen som möjligt. Insurello tar inte ut någon avgift om de inte lyckas vinna pengar till kunden.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Försäkringsbolag: Det här minskar värdet på ditt hus [Dagens PS]

Läs även: Dolda livförsäkringsbolaget ruvar på 192 miljarder [Dagens PS]