Nu tar en pizzeria drastiska grepp i jakten på personal och utlovar en hittelön på 10 000 kronor, berättar Svenska Dagbladet.

ANNONS

”Vissa har reagerat med ’oj, vad kaxigt’, vissa har lyft det som innovativt och vissa har ifrågasatt om det hela är en PR-kupp”, säger Sandra Mastio, gastronomisk ledare på restaurang Mastio i stadsdelen Limhamn i Malmö till tidningen.

Pizzerian har utfäst 10 000 kronor i hittelön till den som lyckas hitta en person som vill jobba på restaurangen.

I spåren av pandemin – där restaurangbranschen varit hårt utsatt – har många anställda permitterats och när samhället nu återöppnar efter restriktionerna står många krogar och restauranger utan personal.

Vissa har till och med tvingats hålla stängt på grund av det.

Ville sticka ut

Det är bakgrunden till att restaurang Mastio i Malmö gick ut med sitt erbjudande på sociala medier om hittelön till den som hittar en person som restaurangen anställer, berättar Svenska Dagbladet och uppger att det resulterat i att tips forsat in.

”Vi hade sökt personal i sociala medier med noll respons och tänkte att vi måste göra något som sticker ut. Det visade sig vara en väldigt liten investering med tanke på utfallet och har blivit en jättesnackis i branschen, vi är jätteförvånade över vilket nyhetsvärde och intresse det väckt”, förklarar Sandra Mastio, för övrigt korad till Sveriges mästerkock 2015, i artikeln i SvD.

Hennes man, Stefano Mastio, som är vd för företaget och tidigare har erfarenhet från rekryteringsbranschen, kom på idén med hittelön.

Inom rekryteringsbranschen är hittelön vanligt för att hitta rätt personal.

Malmörestaurangen uppges nu vara nära att skriva anställningskontrakt med en person efter kampanjen om hittelön, framgår det.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Huggsexa om personal när samhället öppnar upp [Dagens PS]

Läs mer: Krogar gick från kris till kris – nu är det personalbrist [Dagens PS]

Läs också: Brist på personal i Stockholms näringsliv [Dagens PS]