Dagens PS

Rekordnivåer väntar för e-handeln – även efter pandemin

E-handel
E-handeln tror på rekord - även efter pandemin. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 03 maj 2021Publicerad: 03 maj 2021

E-handeln tror på en ljus framtid även efter pandemin, enligt Pricerunners e-handlarindex som når rekordnivåer.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Pricerunners e-handlarindex visar på en framtidstro bland ett urval av prisjämförarsajtens 7 200 handlare.

”E-handelsbranschen laddar om för ytterligare ett kanonår”, säger Pricerunners vd Nicklas Storåkers till Dagens industri.

Indexet mäter flera saker, men det som sticker ut mest är framtidstron som ökar från 72,6 till 73,9. Det är den högsta nivån någonsin. I undersökningen svarade 67 procent av e-handlarna att de förväntar sig en bra eller mycket bra försäljning under det kommande året, skriver Di.

”Man är väldigt positiv framöver, trots att pandemin kommer gå över och samhället nu sakta öppnar upp och konsumenter i större utsträckning återgår till fysiska butiker. Förra årets rekordhöga vinster och tillväxt, till stor del på grund av coronaeffekten, är långt ifrån att klinga av”, kommenterar Nicklas Storåkers.

Coronapandemin har gjort att vissa branscher krympt, medans andra har växt.

“Inom kläder bromsade försäljningen in eftersom alla fester avbokades, medan trädgårdsutrustning tog fart. Och konsumenterna letade efter munskydd, handsprit, toalettpapper och till och vevradior som galningar. Det gör att jämförelsesiffrorna under våren i år blir kluriga. Vissa nätbutiker vi talar med utvecklas just nu svagare än förra året, andra starkare. Just andra kvartalet kommer bjuda på en blandad kompott”, säger Nicklas Storåkers till Di.

Läs mer: Pussel plus 7 000 procent i pandemin

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS