Dagens PS

Här finns de lyckligaste medarbetarna

För att känna glädje på jobbet är det viktigt att ha bra kollegor, här är de företag där medarbetare trivs allra bäst, enligt en undersökning på plattformen Comparably.
För att känna glädje på jobbet är det viktigt att ha bra kollegor, här är de företag där medarbetare trivs allra bäst, enligt en undersökning på plattformen Comparably. (Foto: Unsplash)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 08 nov. 2023Publicerad: 08 nov. 2023

Det är många olika saker som påverkar hur bra du som medarbetare trivs på ditt jobb, det kan handla om arbetsuppgifter, lön, hur mycket frihet du har eller hur du trivs med dina kollegor.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Comparably är en plattform för arbetsplatskultur och företags varumärkesrykte där över 15 miljoner anonyma medarbetare sätter betyg på hela 70 000 företag.

Workday hamnar i topp

Att ha bra arbetskamrater är viktigt, enligt Comparablys senaste mätning tycker medarbetarna på de företag som har de gladaste medarbetarna att bra arbetskamrater är den viktigaste anledningen till att de trivs, det skriver CNBC.

I mätningen hamnar det Kalifornienbaserade HR-teknikbolaget Workday på första plats. Bolagets anställda ger sin glädje på arbetsplatsen 91 av 100 poäng.

En recension från en medarbetare nämner att det mest positiva med företagskulturen på Workday är stöd, uppmuntran och äkta glädje från kollegor.

På andra plats hamnar sportkedjan Topgolf, en anställd skriver att arbetglädjen beror på interaktionen och det roliga med kollegorna.

Uber hamnar på tredje plats, även här skriver en anställd att det som är bäst med arbetsplatsen är kollegorna.

ANNONS

Senaste nytt

Höga poäng

ANNONS

Företagen som hamnat på topp 12-listan i år hade en genomsnittlig “lyckopoäng” på 90 av 100, på hela Comparablys plattform är genomsnittet 65.

Rankingen är baserad på medarbetarrecensioner som gjorts mellan augusti 2022 och augusti 2023.

Här finns lyckliga medarbetar:

  1. Workday
  2. Topgolf
  3. Uber
  4. AT&T
  5. Boston Consulting Group
  6. RingCentral
  7. Informatica
  8. Proofpoint
  9. ADP
  10. Chegg
  11. HubSpot
  12. Instacart

Många av de stora techgiganterna som Google, Meta och Microsoft saknas på listan, de har under året fallit bort från listan över de 100 företag som har lyckligast medarbetare.

Chad Herring, personalchef på Comparablys moderbolag ZoomInfo, tror att den smidighet som mindre bolag har kan spela in, Workday har exempelvis under 18 000 anställda, jämfört med Amazons cirka 1,5 miljoner medarbetare.

“Big tech kan ha stora budgetar, men när det kommer till saker som medarbetarnöjdhet, betyder stora budgetar inte nödvändigtvis att du har det bästa sättet att bearbeta feedback”, säger han till BBC.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS

Läs mer: Techbranschen har allt mer missnöjda medarbetare Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
Hej egenföretagare! Ekonomisk trygghet även för dig.

Vet du om att du som egenföretagare får värdefull rabatt på försäkringar och avtal som medlem i Unionen? Kontakta oss så berättar vi mer.

Läs mer
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS