Dagens PS kunde under förra veckan berätta om människor i USA som förlorat allt över en natt på krypto. Nu träder den svenska komikern Mårten Andersson fram och bekräftar att även han förlorade över en miljon på krypto under ett dramatiskt dygn, skriver Breakit. 

ANNONS

Ända sedan krypto blev en snackis, långt innan dagens bottennivåer, har det varit stor skillnad på hur man ser på valutan nationer emellan. Tittar man exempelvis på USA har investerarna fram till dags dato varit många och framgångsrika på kryptobörsen, medan svenska investerare framstått som mer skeptiska.

När kryptovalutan Luna under förra veckan kollapsade kunde Dagens PS rapportera om ett antal amerikanska investerare som förlorat sitt livs besparingar över en natt.

Rapporterna från USA har sedan dess ökat om valutans osäkra framtid. Nu sällar sig den svenska komikern och influencern Mårten Andersson till skaran av investerare som förlorat stort på krypto.

Lobbat för krypto

På Twitter erkänner Andersson att förra veckans börskrasch genererade i en förlust på mer än en miljon kronor, skriver Breakit. Som en av relativt få svenskar som öppet lobbat för krypto driver Andersson tillsammans med journalisten Gunnar Harrius podden ”Dom kallar oss krypto”.

Nu ångrar komikern till viss del att han i sin kryptoiver uppmuntrat andra att investera och i förlängningen även förlora.

”Jag kanske inte har sett eller tänkt på vilken position jag sitter på i krypto-Sverige. Jag kanske borde ha varit försiktigare”, säger han.

Krypto förenat med risk

Något fullt ansvar för andras eventuella ekonomi förluster vill han dock inte ta på sig, eftersom han aldrig aktivt uppmanat någon att köpa kryptovaluta.

”Jag har alltid förordat att man ska göra sin egen research. Man är ansvarig för sina egna pengar”, säger han enligt Breakit.

ANNONS
ANNONS

Hur många som låtit sig inspireras av Andersson förtäljer inte historien, men klart är att krypto just nu är förenat med stora risker.

Läs även: Över 2 000 miljarder upp i rök i kryptovalutor [Dagens PS]

Läs även: FTX-chefen ser ingen framtid i bitcoin [Dagens PS]