Efter en dramatisk kryptokollaps föll kryptovalutan Terra med mer än 99 procent, vilket utplånade både livsbesparingar, drömmar och förmögenheter, rapporterar The Independent.

ANNONS

Kryptobörsen har nu börjat skörda sina första offer, sedan kryptovalutan Terra fullkomligen kollapsade i veckan, från att ha rankats som en av de mer värdefulla kryptovalutorna, skriver The Independent. 

Kryptokollaps och kris

Det var under onsdagens som Terra nådde en bottenivå på under en dollar, motsvarande 10 kronor och krisen var ett faktum. Den dramatiska kraschen innebar att Terras börsvärde sjönk från över 40 miljarder dollar till bara 500 miljoner dollar.

Ett prisfall på 98 procent som inom loppet av 24 timmar raserade både livsbesparingar, drömmar och förmögenheter.

Förlorade allt

Nu råder panik och upplösningstillstånd på flera populära kryptoforum sedan flera användare förlorat allt och mer eller mindre står på bar backe.

”Jag förlorade alla mina besparingar. Hade köpt Luna för $85, inte säker på vad jag ska göra”, skriver en medlem på r/TerraLuna sub-Reddit.

Ytterligare en användare på Reddit skriver:

”Jag borde ha tagit ut när det var $100, då skulle jag ha varit uppe $25 000, men jag blev girig i hopp om att få mer pengar så att jag åtminstone har råd med en handpenning för ett hus till min familj. Jag antar att det inte blir något hus eller några besparingar då”.

ANNONS
ANNONS

Nu väntas även andra kryptovalutor vara i farozonen, erfar The Independent.

Läs även: Över 2 000 miljarder upp i rök i kryptovalutor [Dagens PS]